İstiklal Caddesi saldırısının kaynağı belirlendi: Soylu açıkladı

İstiklal Caddesi saldırısının ana kaynağının belirlendiğini ifade ederek Mersin’i hatırlatan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "İstiklal Caddesi'nde düzenlenen saldırı Münbiç'ten kaynaklandı." dedi.

GÜNDEM 18.11.2022, 13:40 20.11.2022, 08:05
İstiklal Caddesi saldırısının kaynağı belirlendi: Soylu açıkladı

Geçtiğimiz günlerde Türkiye’yi sarsan İstiklal Caddesindeki patlamada gün geçtikçe yeni detaylar ortaya çıkıyor. Meydana gelen patlamanın ana kaynağını belirlediklerini açıklayan Bakan Soylu, “Münbiç’ten oldu” şeklinde konuştu.

“Tipik saldırı örneği”

6 kişinin hayatını kaybettiği ve 81 kişinin yaralandığı İstiklal Caddesi patlaması ve Mersin'de polisevine düzenlenen saldırısı hakkında açıklamalarda bulunan Süleyman Soylu, "Mersin'de polisevine yapılan saldırı ve İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlamanın kaynağı Münbiç'tir. İstiklal Caddesi’nde düzenlenen patlama PKK’nın vatandaşları hedefine aldığı tipik bir saldırı örneğidir." ifadelerini kullandı.

“Amerika Senatosu’ndan PKK’ya 2 milyar dolar destek”

Pençe-Kilit ve Eren Abluka ve operasyonlarının devam ettiğine vurgu yapan Soylu, "Bu çalışmalar kesintisiz devam ettiği için bizler Avaşin Basyan, Kato ve Zap’tayız." dedi.

Operasyonların sürdürüldüğü Güneydoğu ve Doğu'da farklı bir sosyal iklimin görüldüğü, dış destek alan bir terör yapılanması ile karşı karşıya kaldıklarını ifade eden Soylu, “Bizler mücadelemizi veriyorken kaideli devlet ilkeleri, insan hakları, demokrasi, hukuk ve anayasadan taviz vermiyoruz. Som 3 sene içerisinde Amerika Senatosu'ndan PYD/PKK'ya 2 milyar dolar destek sağlandı. Bütün bunlara rağmen örgüte katılım sağlama oranı son 30 sene içerisinde üst üste 100’ün altına indi. 3 sene içinde de teslim olanların sayısı, örgüte katılanların oranını aştı” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)