Uzaya çıkan ilk siyahi Afrikalı olacaktı...

Güney Afrikalı Mandla Maseko, 75 ülkeden bir milyon rakibini geride bırakarak uzaya çıkma şansı yakaladı ancak hayalini gerçekleştiremeden motosiklet kazasında hayatını kaybetti.

DÜNYA 08.07.2019, 10:37
Uzaya çıkan ilk siyahi Afrikalı olacaktı...

Uzaya çıkma fırsatına sahip olan ilk siyahi Afrikalı, hayalini gerçekleştiremeden motosiklet kazasında yaşamını yitirdi. 

BBC'nin ailenin açıklamasına dayandırdığı haberine göre, Güney Afrika Hava Kuvvetleri mensubu Mandla Maseko, 2013 yılında ABD'de uzay akademisindeki 23 kontenjandan birini, 75 ülkeden bir milyon rakibini geride bırakarak kazandı. Fakat Maseko, hafta sonu geçirdiği motosiklet kazasında hayatını kaybetti. 

30 yaşındaki Maseko, 'Afronot' ve 'Uzay Çocuğu' lakaplarıyla tanınıyor. Maseko, bir saatlik yörünge altı uçuşuna hazırlık yapmak için Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nde bir hafta geçirmişti. Aslında uçuşun 2015 yılında Lynx Mark aracıyla yapılacağı düşünülüyordu.

Mandla Maseko, Pretoria yakınında Soshanguve'de bir hademe ile oto tamircisinin çocuğu olarak doğdu. Maseko, Afrika'nın gençlerine ilham vermek istediğini ve nereden gelirlerse gelsinler her şeyi başarabileceklerini kanıtlamak için bir şey yapmak istediğini ifade ediyordu. 

Yorumlar (0)