Ukrayna ve Rusya görüşmesinde Türkiye detayı! Kremlin duyurdu

Son günlerde gerilimin artış gösterdiği Ukrayna ve Rusya savaşının sonrasında iki taraf arasında herhangi bir görüşme yapılıp yapılmayacağı merak konusuydu. Kremlin'den gelen açıklama sonrasında Türkiye’nin Ukrayna görüşmelerine ev sahibi olabileceği konusunda değerlendirmeler yapılmaya başlandı.

DÜNYA 10.10.2022, 13:28
Ukrayna ve Rusya görüşmesinde Türkiye detayı! Kremlin duyurdu

Kremlin idaresinden gelen açıklamaya göre, Astana Zirvesi'ne katılım sağlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan burada Vladimir Putin ile bir görüşme sağlayabilir. Açıklamada, Erdoğan ve Putin’in, Ukrayna görüşmeleri yapması için Türkiye'nin ev sahibi konumunda olması önerisini de masaya yatırılabilir.

Kremlin sözcüsü açıkladı: “Ev sahipliği teklifi değerlendirilecek”

Bu hafta içerisinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Kazakistan'ın başkenti Astana'da gerçekleştirilecek güvenlik zirvesinde bulunacağını açıklayan Kremlin, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile bir görüşme sağlanabileceğine yönelik bir bilgilendirme sağladı.

Burada düzenlenecek görüşmeler sırasında Ukrayna ve Rusya arasındaki müzakerelerin değerlendirileceğini aktaran Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın söz konusu duruma ev sahipliği yapma teklifinin de masaya yatırılmasının mümkün olduğunu ifade etti.

Yorumlar (0)