Trump haberlerine sinirlendi, FBI binasına silahla girmeye çalıştı!

ABD'nin Ohio eyaletinde FBI bürosuna girmeye çalışan Rick Shiffer adlı silahlı saldırganın, polis tarafından öldürüldüğü belirtildi. Saldırganın, Donald Trump'ın evine baskın yapan FBI'dan intikam almak istediği öne sürüldü.

DÜNYA 12.08.2022, 18:29 Hakan Öksüz
Trump haberlerine sinirlendi, FBI binasına silahla girmeye çalıştı!

ABD'nin en kalabalık yedinci eyaleti olan Ohio'da yaşanan bir saldırı girişimi, ülkenin gündemine oturdu. Federal ajanlarla dolu bir binaya girmeye çalışan saldırgan öldürüldü. Edinilen bilgilere göre Rick Shiffer (42) adlı saldırgan, Ohio eyaletinde yer alan Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ofisine girmeye çalıştı. Güvenlik güçlerinin müdahalesi nedeniyle ofisten uzaklaşmak zorunda kalan saldırgan, aracına atlayarak olay yerinden kaçmaya çalıştı.

Ofise giremeyince aracıyla kaçmaya çalıştı

Otoyolda yaşanan kovalamaca sonrası aracı durdurulan saldırgan Rick Shiffer ile polis ekipleri arasında pazarlık konuşması yapıldı. "Teslim ol" çağrılarına uymayı reddeden ve ateş açan çelik yelekli saldırgan, polisler tarafından öldürüldü. Olayın ardından kamuoyunu bilgilendiren yetkililer, AR15 tarzı yarı otomatik silah taşıyan saldırganın Cincinnati saha ofisine girmeye çalıştığını aktardı. 

Polisler tarafından etkisiz hale getirilen Rick Shiffer'ın saldırı girişiminde bulunma nedenine ilişkin ABD basınında birçok haber yer aldı. Öldürülen saldırganın, 6 Ocak 2021'de meydana gelen Kongre baskını sırasında alanda bulunduğu ve Trump destekçisi olduğu kaydedildi.

Sosyal medyadan silahlanma çağrısı yapmış!

Haberlere göre eski ABD Başkanı Donald Trump'ın destekçilerinden biri olan Shiffer, FBI tarafından Trump'ın evine baskın düzenlenmesi nedeniyle sosyal medyadan öfke dolu paylaşımlarda bulundu. Takipçilerine "silahlanın" çağrısı yapan Shiffer'ın, "Trump'ın intikamını almak için" FBI ofisine girmeye çalıştığı ileri sürüldü. 

FBI, Donald Trump'ın evini aradı!

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın görevden ayrılırken bazı gizli belgeleri de yanında götürdüğüne ilişkin haberler, ülkenin gündeminde bomba etkisi yarattı. Trump'ın Florida'da yer alan evinin önceki günlerde FBI tarafından basıldığı ve nükleer silahlara ilişkin belgelerin arandığı belirtildi. Belgelerin içeriğine ilişkin detay verilmezken, evde yapılan aramanın sonuçlarına dair bilgi de paylaşılmadı.

Söz konusu aramaya ilişkin konuşan ABD Adalet Bakanı Merrick Garland, "Donald Trump'ın, bazı önemli belgeleri evine götürdüğüyle ilgili bir şüphe oluşmuştu. Aramanın gerçekleştirilmesi için onayım alındı." dedi. ABD basınında çıkan haberlere göre Donald Trump'a hapis cezası verilebilir. Söz konusu belgelere ilişkin haberler, Trump ile Biden yanlılarını bir kez daha karşı karşıya getirdi.

Yorumlar (0)