Trump, Çin'i takdir etti

ABD Başkanı Donald Trump, Çin kaynaklı yeni koronavirüsün (2019-nCoV) yayılmasını önlemek için Çin yönetiminin çabalarını takdir ettiğini söyledi.

DÜNYA 25.01.2020, 11:58 25.01.2020, 12:05
Trump, Çin'i takdir etti

ABD Başkanı Donald Trump, ilk olarak Çin'in Vuhan şehrinde ortaya çıkan yeni koronavirüse (2019-nCoV) yönelik Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Çin, corona virüsü sınırlandırmak için çok fazla gayret gösteriyor.

ABD, Çin'in çabalarını ve şeffaflığını takdir ediyor. Bu çabalar işe yaracaktır. Özellikle Amerikan halkı adına Devlet Başkanı Şi'ye teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

12 Aralık'ta Çin'in Hubey eyaletinin Vuhan kentinde kendini gösteren yeni tip koronavirüs ile bağlantılı dünya genelindeki 902 vakanın 887'si bu ülkede tespit edilmişti. Çin sağlık birimlerince verilen son bilgilere göre, Çin'deki ölü sayısı 41 olarak açıklanmıştı. ABD genelinde ise şu ana kadar 2 vaka tespit edildi.

Yeni koronavirüs belirtileri

2019-nCoV'un ilk belirtileri yüksek ateş, boğaz ağrısı, öksürük, nefes darlığı, solunumda zorluk ve ishal şeklinde kendini gösterirken virüs ileri safhalarda zatürre ve böbrek yetmezliğine neden oluyor ve nihayetinde öldürebiliyor.

Yorumlar (0)