Trump ailesi ABD'deki First Lady geleneği de rafa kaldırdı!

Trump ailesi bir geleneği daha yıkıyor! Bugün ABD’de yapılacak olan başkanlık yemin törenine katılmayan Trump Ailesi, First Lady geleneği olan eski First Lady’nin yeni olacak kişi çağırıp sarayı gezdirmesi ritüelini es geçerek bir ilke daha imza attı.

DÜNYA 20.01.2021, 18:00 21.01.2021, 13:53 Hanife
Trump ailesi ABD'deki  First Lady geleneği de rafa kaldırdı!

Kasım ayındaki seçimlerden itibaren tarihinin en gergin ve tartışmalı sürecinden geçen ABD’de, bu dönem, bugün yeni başkanı Biden’ın yemin ederek göreve başlamasıyla son erecek. Yemin töreniyle birlikte ABD’nin 46’ıncı başkanı Joe Biden göre başlarken, eşi Jill Biden da yeni First Lady olacak

Bugün Türkiye saatiyle saat 19.30’da başlayacak olan ABD başkanlık yemin törenine odaklanan dünya basınında, bir diğer tartışma konu ise Melania Trump’ın gelenek gereği Jil Biden’ı Beyaz Saray’a çay davetinde bulunmaması oldu.



Dedikoduya Ashley Bıden açıklık getirdi

ABD’de, yeni başkan seçildiğinde, First Lady’lerin de bir geleneği var. Ritüele göre, eski First Lady, yeni First Lady’yi Beyaz Saray’da ağırlıyor, konutu gezdirdikten sonra da birlikte çay içiyorlar. Ancak yemin törenine katılmayan Donald Trump’ın skandalının ardından, Melania Trump’ın, yeni First Lady Dr. Jill Biden’a bir davet göndermediği öne sürüldü. Bu dedikodular açıklama getiren Joe Biden’ın kızı Ashley Biden’dan oldu.



Today’a bir demeç veren yeni ‘First Girl’ Ashley Biden, Annesi Jill Biden’ın, Melania Trump’tan geleneksel buluşma için bir davet almadığını belirterek dedikoduları doğruladı.



Muhabirin, “Anneniz Melania Trump ile geleneksel protokolle ilgili görüştü mü?” sorusunu yöneltmesi üzerine Ashley Biden, “Hayır, geleneksel protokolü yerine getireceklerini sanmıyorum ne yazık ki. Ama bence hepimiz bundan memnunuz” cevabını verdi.

Yorumlar (0)