Tayfun ortalığı kasıp kavuruyor! En az 35 ölü...

Malove Tayfunu sebebiyle Vietnam'da hayatını kaybeden kişi sayısı 35'e ulaştı.

DÜNYA 29.10.2020, 16:20
Tayfun ortalığı kasıp kavuruyor! En az 35 ölü...

Malove Tayfunu dün Vietnam'da bulunan Quang Nam eyaletini vurdu. 

Söz konusu tayfunun toprak kaymalarına neden olduğu, bu nedenle birçok yerleşim bölgesinin ağır tahribata uğradığı ifade edildi. 

16 kişinin daha cesedine ulaşıldı

Malove Tayfunu'nun vurduğu bölgede 16 kişinin daha cansız bedeninin bulunduğu bildirildi. Yetkililer, şu ana kadar 35 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. En az 50 kişinin de hala kayıp olduğu kaydedildi. 

26 kişinin bulunduğu tekne battı

Malove Tayfunu'nun hızının saatte 150 kilometreye ulaştığı, söz konusu tayfun sebebiyle Binh Dinh eyaleti açıklarında bir teknenin battığı ifade edildi. Teknede 26 balıkçının yer aldığı ancak 14'ünden hala haber alınamadığı aktarıldı. 

56 bin tane evin çatısı uçtu

Quang Nam eyaletinde kuvvetli rüzgâr ve yağış sebebiyle 56.000 tane evin çatısının uçtuğu bildirildi. Eyalette geniş kapsamlı elektrik kesintilerinin gerçekleştiği ifade edildi. 

Okullar ve iş yerleri kapatıldı

Malove Tayfunu sebebiyle 40.000'den fazla insanın evlerinden uzaklaştırıldığı ve Quang Nam eyaletinde bulunan okullar, dükkânlar ve fabrikaların faaliyetlerine geçici süreyle son verildiği bildirildi. 

Filipinler'de de etkisini gösteren Malove Tayfunu nedeniyle 16 kişinin yaşamını yitirdiği kaydedilmişti. 65.000'den fazla kişinin de afet sebebiyle tahliye edildiği duyurulmuştu.

Yorumlar (1)
Kadir kapıcı 4 yıl önce
Dünyada kasırga tayfun sel önceden haber veriyorum isteyen takip edebilir facebboktayim