Suudi Arabistan, umre ziyaretleri için ayda 2 milyon kişiyi kabul edecek 

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı, pazartesi (9 Ağustos) gününden itibaren yurt dışından umre başvurularını alacağını ve her ay 2 milyon umreciyi kabul edeceğini açıkladı. 

DÜNYA 08.08.2021, 10:07
Suudi Arabistan, umre ziyaretleri için ayda 2 milyon kişiyi kabul edecek 

Suudi Arabistan’ın resmi haber ajansından aktarılan bilgiye göre Hac ve Umre Bakanı Yardımcısı Abdulfettah Bin Süleyman, Kabe’nin bulunduğu Mescid-i Haram’ın yabancı ülkelerden umrecileri karılamaya hazır olduğunu belirtti. 

9 Ağustos 2021 Pazartesi gününden itibaren açılacak “Eatmarna” (İtemerna) uygulaması üzerinden yurt dışındaki kişilerin umre ve diğer ibadetler amacıyla Suudi Arabistan’a gelmek için başvuru yapabileceğini ve Covid-19 kuralları kapsamında günde 60 bin, ayda ise 2 milyon kişinin umre ziyaretini gerçekleştirebileceğini açıkladı. 



Umreciler her ülkeden ve her sayıda kabul edilmeyecek 

Bin Süleyman, umrecilerin hangi ülkeden ve ne kadar sayıda kabul edileceği hakkında bakanlık görevlileri ile görüştüklerini ve henüz sayının belirlenmediğini belirtti. Fakat umre ziyareti yapmak için Suudi Arabistan onaylı Covid-19 aşılarını yaptırmış olmanın ön koşul olduğu biliniyor. Umre için yurt dışından gidenler, aşı belgelerini de yanlarında götürmek zorunda. 

Umre sezonu 25 Temmuz’da başlamıştı 

Suudi Arabistan, hac vazifelerinin sona ermesiyle birlikte 25 Temmuz 2021 tarihinde ülke içindeki vatandaşların umre için Kutsal Topraklar’ı ziyaret edebileceğini bildirmişti. Suudilere 2 haftadır açık olan bölge, günde 20 bin kişiyi ağırlıyordu. Kendi vatandaşları dışından Türkiye de dahil olmak üzere 24 ülkeden ziyareti durduran Suudi Arabistan, vaka sayılarına göre ülkeleri yeniden değerlendireceğini aktarmıştı. 

Yorumlar (0)