Suudi Arabistan, umre sezonunun başladığını duyurdu 

Suudi yetkililer, hac vazifesinin sona ermesinin ardından bugün sabah umre sezonunun başladığını duyurdu. Umre başvuruları, Eatmarna (İtemerna) uygulaması üzerinden yapılacak. 

DÜNYA 25.07.2021, 08:22
Suudi Arabistan, umre sezonunun başladığını duyurdu 

Suudi Arabistan’dan Mescid-i Haram İşleri Genel Başkan Yardımcısı Saad bi Muhammed el-Muhaymid, hac vazifesinin tamamlanmasının ardından Mescid-i Haram’ın, çevresinin ve ibadet yerlerinin dezenfekte edildiğini; Covid-19 önlemleri kapsamında bölgenin umre için açıldığını duyurdu. 

25 Temmuz Pazar günü (bugün) sabah saatlerinde başlayan umre sezonu için misafirlerin beklendiğini aktaran Muhaymid, vatandaşların Eatmarna (İtemerna) uygulaması üzerinden başvuru yapabileceklerini aktardı. 



Hac sezonu cuma günü bitmişti 

Covid-19 salgını sebebiyle geçen sene yalnızca Suudi Arabistan’da yaşayanlara açık olan hac ve umre ibadetleri, bu sene de o şekilde gerçekleştiriliyor. Arabistan sınırları dışından gelen kimse kutsal topraklara kabul edilmezken ülke içinden de yalnızca 18-65 yaş arasındakiler, aşı olmuşlar ve kronik rahatsızlığı bulunmayanlar kabul ediliyor. 

Cuma günü kapanan hac sezonunda 60 bin kişi, hac vazifesini yerine getirmişti. Cuma gününden bu yana geçen yaklaşık 2 gün boyunca ise hacıların bulunduğu yerler dezenfekte edildi ve Covid-19 salgınına karşı gerekli tüm önlemler alındı.  



Umre ziyaretleri 6 ay boyunca yapılmamıştı 

Vakaların görülmeye başlandığı Mart 2020’de Suudi yetkililer, umre ziyaretlerini askıya aldıklarını açıklamıştı. Aşı çalışmalarının hız kazanması ve salgına karşı ilaçların yayılması ile birlikte umreciler, 4 Ekim 2020 itibarıyla kutsal topraklara giriş yapabilmişti. Yurt dışından gelen ilk umre kafilesi ise 4 Kasım 2020’de ibadetlerine başlamıştı. Fakat vakaların artması ile birlikte umre ve hac vazifesi, yurt dışından gelenlere tekrar kapatılmıştı.  

Yorumlar (0)