Tam aşılanmış yabancılar ziyaret edebilecek: Umreciler için 'Çin aşısı' kararı

Suudi Arabistan Umre ve Hac Bakanlığı, koronavirüse karşı tam aşılanmış yabancı ziyaretçilerin 9 Ağustos tarihinden itibaren umre ziyareti yapabileceğini duyurdu. Suudi Arabistan, salgınla mücadele çerçevesinde şu ana dek AstraZeneca, Pfizer/BioNTech, Moderna ve Johnson & Johnson aşılarına onay verdi.

DÜNYA 27.07.2021, 01:30 27.07.2021, 16:52
Tam aşılanmış yabancılar ziyaret edebilecek: Umreciler için 'Çin aşısı' kararı

COVID-19 (yeni tip koronavirüs) salgını sebebi ile yalnızca Suudi Arabistan'da ikamet edenlerin hac ibadetini yerine getirebildiği ülkede, yabancılara da umre izni çıktı.

Tarih verildi

Suudi Arabistan yurt dışından gelen ilk umre ziyaretçilerini 9 Ağustos tarihinde kabul edecek.

Umre ve Hac Bakanlığı Sözcüsü Hisham Saeed, konuya ilişkin olarak gerçekleştirdiği açıklamada, koronavirüse karşı tam aşılanmış yabancı ziyaretçilerin 9 Ağustos tarihinden itibaren umre ziyareti yapabileceğini dile getirdi.

Onaylı aşılardan yaptırma şartı

25 Temmuz itibarıyla umre vizesi, barınma ve konaklama gibi işlemlerin başladığını aktaran Saeed, yurt dışından gelen ziyaretçilerin umre yapabilmeleri için en önemli koşulların en az 18 yaşında olmaları ve Gıda ve İlaç Kurumu tarafından onay verilmiş 4 koronavirüs aşısından birini yaptırması olduğunu bildirdi.

Suudi Arabistan, salgınla mücadele çerçevesinde şu ana dek AstraZeneca, Pfizer/BioNTech, Moderna ve Johnson & Johnson aşılarının kullanımına onay verdi.

Ülkede hac ziyaretlerinin sona ermesinin akabinde geçtiğimiz günlerde, Suudi Arabistan'da ikamet eden vatandaşlar için umre sezonunun başladığını duyurulmuştu.

Yorumlar (0)