Starbucks önlem alıyor

Dünyanın en büyük kahve zinciri Starbucks, koronavirüsün yayılmasını önlemek için müşterilerden yeniden kullanılabilir bardakları kabul etmeyi durdurdu. Starbucks, politika değişikliğine gitmesine rağmen yine de kendi bardağını getiren herkes için söz verilen indirimin geçerli olacağını söyledi.

DÜNYA 06.03.2020, 16:10 06.03.2020, 16:14
Starbucks önlem alıyor

Dünyanın dört bir yanındaki şirketler, Çin'de ilk ortaya çıkan bir virüsün yayılmasını önlemek ya da yavaşlatmak için çalışma şekillerini yeniden düşünmek zorunda kalıyorlar. Şirketlerden bazıları seyahatleri dondurmayı, malları stoklamayı ve personellerin evden çalışmalarını tercih ediyorken bazıları ise ufak değişikliklerle önlem alma yolunu seçiyor.

Bu kapsamda Starbucks, müşterilerinin hem kendileri hem de çevre için tasarruf yapmak amacıyla kendi bardaklarını getirerek kahve alma politikasında değişikliğe gitti. Salgının yayılmasına yol açabileceğini düşünerek bu yolun seçildiğini bildiren Starbucks, bu yöntemle müşterilere sağlanan indirimin ise devam edeceğini duyurdu.

Kahve zincirleri son yıllarda kağıt bardak ve plastik kapak kullanımını azaltmak amacıyla müşterilerini yeniden kullanılabilir bardak veya kupalarını getirmesi konusunda teşvik ediyor. Bu kapsamda belli miktarlarda indirim de uygulanıyor.

Yorumlar (0)