Cumhurbaşkanlığı: Rusya garantör olarak üzerine düşeni yapmalı!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İdlib'de yaşanan insani krize ilişkin, "İdlib'de akan kanın durdurulması için Rusya'nın garantör devlet olarak üzerine düşeni yapmasını bekliyoruz." açıklamasında bulundu.

GÜNDEM 06.03.2020, 16:12 06.03.2020, 16:15
Cumhurbaşkanlığı: Rusya garantör olarak üzerine düşeni yapmalı!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Rusya'da varılan ateşkes anlaşmasına ilişkin kritik bir açıklamada bulundu. 

Oktay, "Cumhurbaşkanımızın Rusya ziyareti sonucunda varılan ek mutabakat, Astana ve Soçi süreçlerine yeniden hayat vermektedir. İdlib'de akan kanın durdurulması için Rusya'nın garantör devlet olarak üzerine düşeni yapmasını bekliyoruz." ifadelerini kullandı. 

"Çocuklara atılan gaz bombaları hangi değerlerle bağdaşıyor?"

Yunan güvenlik güçlerinin düzensiz göçmenlere sert müdahalede bulunmasına ilişkin Oktay, "Yunanistan'ın masumlara yaptığı zulüm ortadadır. Çocuklara atılan gaz bombaları, savunmasız mültecilere sıkılan kurşunlar Avrupa'nın övündüğü hangi değerlerle bağdaşıyor? Bir tarafta dinine veya etnik kökenine göre ayırmadan sığınan herkesi bağrına basmış bir Türkiye, bir tarafta adil yük paylaşımından kaçınanlar, mülteci ve insanlık düşmanları var." açıklamasını yaptı.

 

"Muhalefet anlayışını ne yazık ki üzülerek müşahede ediyoruz"

Oktay, muhalefeti de eleştirerek, "Son dönemlerde birlik beraberliğimizi zedeleyici ve yıkıcı bir muhalefet anlayışını ne yazık ki üzülerek müşahede ediyoruz. Bunu yapanlar milletimiz nezdinde de hukuk nezdinde de hesap verecek her şeyden önce milletimizin vicdanında yargılanacaktır." diye konuştu. 

Yorumlar (0)