Sisi gün boyunca kahkaha attı

Kendisini Genelkurmay Başkanı yapan Muhammed Mursi'ye, Mısır'a, Mısırlılara ve Mısır halkına ihanet eden cuntacı Abdülfettah Sisi gün boyunca kahkaha attı.

DÜNYA 18.06.2019, 16:58
Sisi gün boyunca kahkaha attı

Darbeyle görevinden uzaklaştırılan ve Mısır'ın demokratik yollarla iktidara gelen ilk ve tek cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi, bu sabah yerel saat itibariyle 05.00'te başkent Kahire'de ebediyete uğurlandı. Dünya için utanç verici fotoğraf ise Belarus'un başkenti Minsk'ten geldi.

Kendisini Genelkurmay Başkanı yaptığı Muhammed Mursi'ye darbe düzenleyerek büyük bir ihanete imza atan cuntacı Abdülfettah Sisi'nin gün boyunca attığı kahkahalar ibret verici olduğu kadar dünya için utanç verici hareketler olarak yorumlandı.

67 yaşındaki Muhammed Mursi, dünkü duruşması sırasında hayatını kaybetmişti.

Muhammed Mursi'nin yalnızca ailesi ve avukatlarının katıldığı bir törenle defnedilmesinin ardından sadece birkaç saat sonra, darbeci Abdülfettah es Sisi'yi kahkahalarla gülerken yansıtan fotoğraflar uluslararası haber ajansları tarafından yayımlanmaya başladı.

2013 yılında kendisini göreve getiren Muhammed Mursi'yi darbeyle deviren Abdülfettah Sisi, Belarus'un başkenti Minsk’te Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko tarafından karşılandı.

Başta Amerika Birleşik Devletleri (ABD) olmak üzere birçok iki yüzlü ülke tarafından kabul gören cuntacı Sisi, Lukaşenko ile görüşmesinde sürekli gülerken, o anlar uluslararası ajansların objektiflerine takıldı.

Yorumlar (0)