Sarhoş asker az kalsın savaşa neden oluyordu

Azerbaycan sınırında içtikleri alkolün etkisiyle ne yaptığını bilmez Ermenistan askerleri’nin Rus ve Azerbaycan askerlerine açtığı ateş, az daha yeni bir savaşa neden oluyordu.

DÜNYA 22.04.2021, 15:42
Sarhoş asker az kalsın savaşa neden oluyordu

Ermeni askerlerin alkol bahanesiyle Azerbaycan tarafına açılan ateş sonra teyakkuza geçen Azerbaycan ordusuna Rus sınır görevlileri tarafından karşılık verilmemesi ricasında bulunuldu.

Azerbaycan mevzilerine ateş açıldı

Azerbaycan Devlet Sınır Hizmeti’nden (DSX) tarafından yapılan açıklamada, 21 Nisan günü akşam saatlerinde Azerbaycan-Ermenistan sınırında bulunan Zengilan iline bağlı Seyidler köyündeki Azerbaycan ve Rus sınır muhafaza birliklerinin olduğu mevzilere Ermenistan askerlerince ateş açıldığı duyuruldu.

Yaşanan olayın hemen ardından Rus sınır muhafızlarının Azerbaycanlı meslektaşlarına provokasyonda bulunanların sarhoş Ermeni askerleri olduğunu söyledikleri ve karşılık verilmemesi konusunda ise ricada bulundukları kaydedildi.

Açıklamada Rusların ricası üzerine duruma temkinli yaklaşıldığı ve bir süre sonra Ermeni askerlerin bölgeden uzaklaştırıldığı bilgisinin de elde edildiği belirtildi. Ayrıca, aynı gün içinde Gubadlı iline bağlı Şurnuh köyü civarında yaklaşık 40 araçlık konvoyla Azerbaycan sınırına doğru hareket ettikleri görülen bir grup insanın Ermenice sözlerle, Azerbaycan karşıtı sloganlar attığı ve bundan sonraki herhangi bir provokasyon durumunda en sert karşılığın verileceği ifade edildi..

Yorumlar (0)