Ermenistan üçüncü ateşkesi de ihlal etti

Ermenistan ordusu, saat 08.00 itibarıyla yürürlüğe konulan üçüncü ateşkesi de 4 dakika sonra ihlal etti.

GÜNDEM 26.10.2020, 08:18 26.10.2020, 15:49
Ermenistan üçüncü ateşkesi de ihlal etti

İşgalci ve terörist Ermenistan'ın savaş suçlusu ve katil ordusu, üçüncü kez varılan ateşkesi de ihlal ederek Laçın kentinde yer alan Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri birliklerine ve Terter kentindeki sivil yerleşim yerlerine ateş açtı.

Sahadaki gelişmeleri fotoğraf ve görüntülerle belgelendirerek uluslararası kamuoyuna açık yayımlayan Azerbaycan Savunma Bakanlığı, henüz yaptığı açıklama ile, katil Ermenistan ordusunun saat 8'i 5 geçe, Amerika Birleşik Devletleri'nin arabuluculuğunda varılan geçici insani ateşkes kararını ihlal ettiği ve işgal altında bulunan Laçın şehri istikametinden Laçın kentinin Sefiyan köyünde konuşlu bulunan Azerbaycan ordu birliklerine top atışları yaptığını ilan etti.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, kahraman Azerbaycan ordusunun tüm cephe hattı boyunca geçici insani ateşkese tam olarak uyduğunu kaydetti.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev ise Ermenistan Silahlı Kuvvetleri'nin saat 08.04'ten itibaren Terter kentine ve Terter köylerine doğru top atışları düzenlediğini duyurdu.

AGİT Minsk Eşbaşkanlarından Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Azerbaycan ile Ermenistan'ın aralarında anlaştığını duyurduğu, Dağlık Karabağ'daki insani amaçlı geçici ateşkes, tam olarak yerel saatle 08.00'da uygulamaya konulmuştu.

Ermenistan'ın ihlal ettiği ateşkesler

Ermenistan ilk olarak, AGİT Minsk Eşbaşkanlarından Rusya'nın aracılığında varılan ve 10 Ekim 2020 tarihinde saat 12.00'de uygulamaya konulan geçici insani ateşkesi 9 dakika sonra, 17-18 Ekim 2020 tarihinde saat 00.00'da yürürlüğe giren ateşkesi 5 dakika sonra ihlal etmişti. Ermenistan, AGİT Minsk Eşbaşlanlarından ABD arabuluculuğuyla varılan ve 26 Ekim 2020 saat 08.00'de yürürlüğe sokulan ateşkesi 4 dakika sonra ihlal etti. Azerbaycan'ı oyalama, Ermenistan'a toparlanma şansı verme taktiği olarak kullanılan ateşkeslerde arabuluculuk sırası AGİT Minsk Grubunun diğer eşbaşkanı Fransa'ya geldi.

Yorumlar (0)