Rusya, Ukrayna’ya destek veren ülkeleri uyardı

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, Batı dünyasının Ukrayna sorununa daha fazla müdahil olmaması gerektiğini dile getirerek, “ABD ve Avrupa ülkelerini bir kez daha ikaz ediyoruz. Bölgedeki tehlikenin ne kadar kontrolsüz şekilde tırmandığını görmelerini umuyoruz” dedi. 

DÜNYA 11.10.2022, 09:23 11.10.2022, 17:10
Rusya, Ukrayna’ya destek veren ülkeleri uyardı

Rusya’nın Batılı ülkelerle olan ilişkisine yönelik açıklamalarda bulunan Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, dikkat çekici ifadeler kullandı. ABD ve Avrupa ülkelerini, Ukrayna sorununa daha müdahil olmamaları yönünde uyaran Ryabkov, bu durumun 2 tarafın da zararına olacağını vurguladı. Rusya’nın bu tür hamlelere karşı sessiz kalmayacağını dile getiren Ryabkov, “Batılı ülkelerin Ukrayna sorununa en başından beri müdahil olmaları sebebiyle Rusya artık gerekli önlemleri alacak. NATO ve ABD ile doğrudan çatışma istemiyoruz” şeklinde konuştu. 

“ABD ve Avrupa ülkelerini bir kez daha ikaz ediyoruz”

NATO ve ABD ile doğrudan çatışmanın kimseye kazanç sağlamayacağını dile getiren Ryabkov, “ABD ve Avrupa ülkelerini bir kez daha ikaz ediyoruz. Ukrayna sorununu daha da derinleştirmekten vazgeçmeliler. Bölgedeki tehlikenin ne kadar kontrolsüz şeklide tırmandığını görmelerini umuyoruz. ABD ve NATO ile savaşa girmek, Rusya’nın arzuladığı bir durum değil. Böyle bir hedefimiz de yok. Ancak Batı’nın Ukrayna ihtilafına katılımına bundan sonra net cevap verilecek” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)