Rusya toprak kaybediyor! Ukrayna ordusundan 12 günde büyük ilerleme

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, 1 Eylül 2022-12 Eylül 2022 tarihleri arasında 6 bin kilometrekarelik bölgenin Rus güçlerinden geri alındığını duyurdu. 

DÜNYA 13.09.2022, 09:26
Rusya toprak kaybediyor! Ukrayna ordusundan 12 günde büyük ilerleme

24 Şubat 2022 tarihinde başlayan Rusya-Ukrayna savaşında kanlı çatışmalar devam ediyor. Savaşın ilk günlerinde başkent Kiev’i kuşatma altına alan, ardından tüm güçlerini ülkenin doğusuna çeken Rusya, eylül ayının başından bu yana toprak kaybetmeye başladı. Cephe hattından gelen son bilgilere göre Rusya, savaşından başından bu yana en geniş kapsamlı geri çekilme sürecini yaşıyor. Rus ordusuna karşı taarruza geçen ve kısa sürede önemli kazanımlar elde eden Ukrayna ordusu ise kararlı ilerleyişini sürdürüyor. 

“Askerlerimiz, 6 bin kilometrekarelik alanı işgalcilerden geri aldı”

Ukrayna ordusunun ilerleyişine ilişkin son bilgileri paylaşan Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, kaybedilen toprakların hepsini geri alacaklarını vurguladı. Ukrayna ordusunun cephe hattında büyük başarılara imza attığını vurgulayan Zelenski, “1 Eylül-12 Eylül tarihleri arasında kahraman askerlerimiz, Ukrayna topraklarının güneyinde ve doğusunda yer alan toplam 6 bin kilometrekarelik alanı işgalcilerden geri aldı. Bölgedeki harekâtlarımız devam ediyor. İşgal altındaki topraklarımızın tamamı kurtarılana kadar tüm gücümüzle mücadele etmeye devam edeceğiz. Ülkemiz için sonuna kadar mücadele etmekten ve vatanımızı savunmaktan onur duyuyoruz” şeklinde konuştu. 

Yorumlar (0)