Rusya, Google'ı uyardı!

Rusya’nın devlet medya denetleme kurumu olan Roskomnadzor, Google’ın ülkede düzenlenen 'yasa dışı protestolar' hakkında reklam yapmayı bırakması için uyarıda bulundu.

DÜNYA 12.08.2019, 08:21 12.08.2019, 16:14
Rusya, Google'ı uyardı!

Rusya’da eylül ayında gerçekleşecek olan Moskova Şehir Meclisi seçimlerine bağımsız adayların kaydının kabul edilmemesi üzerine geçen ay başlayan protesto gösterileri aralıksız devam ediyor.

Hükümet, ülkede devam eden protestoları 'yasa dışı' olarak nitelendirerek, sansür yoluyla durumu kontrol altına almaya çalışıyor.

Muhalifler de Google’a bağlı video paylaşma ve yayın yapma sitesi YouTube’u kullanarak sansüre karşı mücadele ediyor. 

Para vererek reklamlarını yayınlattıkları ileri sürüldü

Rusya’nın devlet medya denetleme kurumu olan Roskomnadzor, Google’a başvuruda bulunarak 'yasa dışı protestolar' ile ilgili etkinliklerin reklamını yapmayı bırakmasını istedi.

Roskomnadzor tarafından yapılan açıklamada, YouTube üzerinden paylaşılan videoların daha büyük kitlelere ulaşması amacıyla muhaliflerin Google’a para vererek kendi reklamlarını yayınlattıkları öne sürüldü.

Söz konusu açıklamada, Google'ın önlem almaması durumunda Rusya’nın karşılık verme hakkı olduğu kaydedilirken, reklamların 'Rusya’daki demokratik seçimlere düşmanca etkisi olduğu ve önlenmesi gerektiği' bildirildi. 
 

Yorumlar (0)