Binlerce Rus protesto için sokakta

Rus protestocuların, Moskova şehir meclisi seçimlerine yönelik protestoları bu hafta sonu da devam etti.

DÜNYA 10.08.2019, 23:20
Binlerce Rus protesto için sokakta

Binlerce Rus gösterici, Rusya'daki protestolarda gözaltına alınanların serbest bırakılması ve Moskova şehir meclisi seçimlerine katılmak isteyen bağımsız adayların kaydının iptal edilmesi sebebiyle protesto gösterisi gerçekleştirdi.

Rusya İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, başkent Moskova'da yapılan protesto gösterisine yaklaşık 20 bin kişinin katıldığı bildirilirken, sivil toplum kuruluşlarına göre protestolara katılanların sayısı yaklaşık 50 bin kişi idi.

Rusya'nın başkenti Moskova'daki Saharov Bulvarı'nda yaklaşık 2 saat süren gösterinin ardından çok sayıda kişi gözaltına alındı. St. Petersburg'ta da gerçekleştirilen gösteride de yaklaşık 50 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Ünlüler de eyleme destek verdiler

Rusya'daki protesto gösterilerine Rusya'nın ünlü rap şarkıcısı Oxxxymiron ve ülkenin en popüler YouTube yıldızlarından Yuriy Dud da katıldı.

Rusya'nın başkenti Moskova'da üç haftadır devam eden ve hafta sonları düzenlenen protestolarda yüzlerce gösterici gözaltına alınmıştı. Moskova Belediyesi, önceki protestoların aksine protesto gösterisine bu defa izin vermişti.

Yorumlar (0)