Rusya açıkladı: ABD ve Avrupa'nın silahları imha edildi!

Ukrayna'da devam eden savaşın bilançosuna ilişkin bilgi veren Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, "ABD ve Avrupa ülkeleri tarafından gönderilen askeri mühimmatları imha ettik." dedi.

DÜNYA 28.06.2022, 15:16 29.06.2022, 09:32 Hakan Öksüz
Rusya açıkladı: ABD ve Avrupa'nın silahları imha edildi!

Rusya'nın başlattığı savaş, Ukrayna'nın doğusunda devam ediyor. Donbas bölgesinde kontrolü sağlamaya çalışan Rus ordusu, stratejik öneme sahip hedefleri vuruyor. Bölgedeki direnişini sürdüren Ukrayna ordusu ise Rusya'ya ağır darbe vurmadan Donbas'ı bırakmak istemiyor.

"Azov taburunu vurduk, en az 100 Ukrayna askeri öldü"

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, savaşın bilançosuna dair açıklamalarda bulundu. Ukrayna ordusunun ciddi hasarlar aldığını kaydeden Konaşenkov, "Rusya Havacılık ve Uzay Savunma Kuvvetleri, Harkiv'de yer alan Azov taburunu vurdu. Öte yandan 92'nci Motorlu Piyade Tugayı'na da büyük oranda hasar verdirildi. Bu saldırılarda Ukrayna tarafından en az 100 asker öldürüldü. Yaklaşık 15 zırhlı araç kullanılamaz duruma getirildi." dedi.

"ABD ve Avrupa'dan gelen silahları yok ettik"

Ukrayna'daki kritik askeri bölgeleri bombardıman altına aldıklarını söyleyen İgor Konaşenkov, "Batılı ülkeler, Ukrayna'ya silah sevkiyatına devam ediyor. Özellikle de ABD ve Avrupa ülkelerinden çok sayıda silah geliyor. Bu ülkelerden gelen mühimmatların depolandığı Kremençuk şehrindeki hangarlara bomba yağdırdık. Buradaki mühimmatların patlaması, bölgeye yakın konumda olan bir alışveriş merkezinde yangına sebep oldu. Bu alışveriş merkezinin faal olmadığını hatırlatmak isterim." şeklinde konuştu.

"Son bir gün içinde 4 adet hava aracını ele geçirdik"

Son bir gün içinde yaptıkları saldırılarla Ukrayna ordusuna ağır hasar verdiklerini belirten Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, "Donetsk'teki 2 askeri yönetim merkezini imha ettik. Luhansk bölgesinde konuşlanan çok sayıda Ukraynalı askeri öldürdük, teçhizatları yok ettik. Yok edilen askeri araçlar arasında 3 adet "Su-25" tipi savaş uçağı ve 1 adet "Mi-8" tipi helikopter de bulunuyor. 

Yorumlar (0)