Rusya bir kez daha ‘Üçüncü Dünya Savaşı’na vurgu yaptı

Ukrayna’daki çatışmalar tüm hızıyla devam ederken Moskova hükümetinden bir kez daha ‘Üçüncü Dünya Savaşı’ uyarısı geldi. Ukrayna’da nükleer savaş tehdidinin hala bulunduğunu dile getiren Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Üçüncü Dünya Savaşı için, “Ciddi bir risk” dedi. 

DÜNYA 28.06.2022, 10:06
Rusya bir kez daha ‘Üçüncü Dünya Savaşı’na vurgu yaptı

Ukrayna savaşının başladığı 24 Şubat tarihinden bu yana yeni bir dünya savaşının olabileceğine yönelik mesajlar veren Moskova yönetimi, benzer açıklamalarına bir yenisini daha ekledi. Ukrayna’daki son durum hakkında açıklamalarda bulunan Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, “Ukrayna’da hala nükleer savaş tehdidi bulunduğunu reddedemeyiz. Elbette bunu hiçbir ülke istemez. Ancak karşı tarafın girişimlerine bakıldığında Üçüncü Dünya Savaşı olasılığını ciddi bir risk olarak değerlendirebiliriz” ifadelerini kullandı. 

“Kırım’a müdahale olursa, bu savaş ilanı demektir”

Aylardır devam eden savaşa ilişkin bir açıklama da Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dimitri Medvedev’den geldi. NATO tarafından Kırım’a müdahale edilmesi halinde bunun karşılığının çok sert olacağını vurgulayan Medvedev, “Kırım, Rusya’nın ayrılmaz bir parçasıdır ve bundan sonra da öyle kalmaya devam edecek. Kırım’a yönelik NATO tarafından bir hamle gelirse, bu Rusya’ya karşı bir savaş ilanı anlamına gelir. Bu durum, yeni bir dünya savaşının yaşanması demektir. NATO üyesi ülkeler umarım bilinçli ve sağduyulu bir şekilde hareket ederek, insanlığı yeni bir felakete sürüklemezler” şeklinde konuştu. 

Medvedev’den İsveç ve Finlandiya’ya gözdağı

İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya üyelik süreçlerini değerlendiren Medvedev, “Eğer İsveç ve Finlandiya NATO’ya dâhil olursa, sınırlarımızı daha da güçlendireceğiz. Elbette bu girişimlerin bir karşılığı olacaktır. Sınırlarımızda misillemeye yönelik adımlar atılabilir. Bu kapsamda son teknolojiye sahip füzelerimizin de sınır hatlarına yerleştirilmesini değerlendiriyoruz” dedi. 

Yorumlar (0)