Biden: Rusya'yı tarihi bir zarara uğratacağız!

Almanya'da başlayan G7 Liderler Zirvesi'nde, Rusya'ya yönelik uygulanacak "altın ithalatı yasağı" açıklanacak. Konuya ilişkin Twitter'dan paylaşımda bulunan ABD Başkanı Joe Biden, "Rusya'yı on milyarlarca dolar zarara uğratacağız." dedi.

DÜNYA 26.06.2022, 16:12 27.06.2022, 09:14 Hakan Öksüz
Biden: Rusya'yı tarihi bir zarara uğratacağız!

Almanya'nın Bavyera eyaletinde yer alan Elmau Sarayı'nda başlayan G7 Liderler Zirvesi'nde, küresel çapta yaşanan siyasi ve ekonomik bunalımın nasıl ortadan kaldırılacağına ilişkin çözüm önerileri masaya yatırılacak. Zirvede gündeme gelecek konulardan birinin de Ukrayna'daki savaş olduğu kaydedildi.

Zirve, 28 Haziran'da sona erecek

ABD, Almanya, İngiltere, Kanada, Fransa, İtalya ve Japonya devlet başkanlarının bir araya geldiği zirve, 28 Haziran Pazartesi günü sonlanacak. Dünyanın ekonomik olarak en güçlü 7 ülkesinin liderleri, "yüksek enflasyon", "gıda krizi" ve "Ukrayna'nın savunma gücünün artırılması" gibi sorunlara ilişkin çözüm önerilerini sunacak.

Biden: Rusya'yı on milyarlarca dolar zarara uğratacağız!

G7 Liderler Zirvesi'ne ilişkin Twitter paylaşımında bulunan ABD Başkanı Joe Biden, "Ukrayna'ya saldıran Rusya'nın finansmanını kesmek için Rusya'ya tarihte görülmemiş yaptırımlar uyguluyoruz. Zirveye katılan ülkeler olarak Rusya ekonomisine darbe vuracak yeni bir yaptırımın hazırlığı içindeyiz. Altın ithalatını yasaklayarak Rusya'yı on milyarlarca dolar zarara uğratacağız. Bununla ilgili açıklamayı yapacağız." ifadelerini kullandı.

Boris Johnson sabah saatlerinde açıklamıştı

Zirve öncesi gazetecilere demeç veren İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Rusya'ya uygulanacak yaptırım hakkında konuşmuştu. Johnson, "Vladimir Putin egosunu şişirirken Ukrayna halkı ve Rus halkı acı çekiyor. Savaşı sürdürmek için ihtiyaç duyduğu kaynakları keseceğiz." demişti.

Dünyada en fazla altın üreten Çin'in ardından bu alanda ikinci sırada bulunan Rusya, önceki yıl 331 bin ton altın üretimi gerçekleştirmişti. Rusya'nın enerjiden sonraki ikinci en önemli ihracat ürününün altın olduğu kaydedildi. 

Yorumlar (0)