Ayçiçeği Nobeli ilk defa Türkiye'ye verildi: Pustovoit Ödülü

Prof. Dr. Yalçın Kaya, Dünya Ayçiçeği Derneği tarafından 4 senede bir verilen ve "Ayçiçeği Nobeli" olarak isimlendirilen "Pustovoit Ödülü"ne layık görüldü. Ödül ilk defa Türkiye'den bir bilim insanına takdim edildi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 26.06.2022, 16:38 27.06.2022, 13:55
Ayçiçeği Nobeli ilk defa Türkiye'ye verildi: Pustovoit Ödülü

Trakya Üniversitesi Bitki Islahı Uygulama ile Araştırma Merkezi Müdürü aynı zamanda Genetik ve Biyomühendislik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yalçın Kaya, Dünya Ayçiçeği Derneğince 4 senede bir verilen ve " Ayçiçeği Nobeli" olarak isimlendirilen "Pustovoit Ödülü"ne layık görüldü.

Ödül Sırbistan’da düzenlenen konferansta takdim edildi

Ayçiçeği üzerine önemli incelemeler sağlayan Prof. Dr. Kaya, ödülünü Sırbistan'ın Novi Sad şehrinde düzenlenen 20. Uluslararası Ayçiçeği Konferansı'nda aldı.

“Bir bilim insanının alabileceği en büyük ödül”

"Pustovoit Ödülü"ne ilk defa bir Türk bilim insanının layık görüldüğüne dikkat çeken Kaya, Türkiye'yi başarıyla temsil ettiği için mutlu olduğunu ifade etti.

Merkezi Fransa'da olan Dünya Ayçiçeği Derneği'nin ayçiçeği kategorisinde üstün başarı sağlayan bilim insanlarını ödüllendirdiğini ifade eden Kaya, "Ödül her 4 senede bir defa olmak üzere veriliyor ve ayçiçeğinin Nobeli olarak isimlendiriliyor. Ayçiçeği kategorisinde çalışan bir bilim insanının alabileceği en büyük ödül diyebiliriz. Dünya Ayçiçeği Derneği, 4 senede bir uluslararası alanda başarılı incelemeler yapan bilim insanlarına bu ödülü takdim ediyor. Ödülü aldığım için çok mutluyum, benim kariyerimde alabileceğim en manalı ödül" şeklinde ifade etti.

Dünya Ayçiçeği Derneği'nin dönem başkanlığını yaptı

Kaya, 2012-2016 senelerinde Dünya Ayçiçeği Derneği'nin dönem başkanlığını gerçekleştirdiğini hatırlatarak ayçiçeği alanında lider çalışmalar yapmak için emek vermeye devam edeceğini aktardı.

Yorumlar (0)