Boris Johnson'dan "Rusya'ya yaptırım" açıklaması: Mahrum bırakacağız!

G7 Liderler Zirvesi'ne katılan İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Rusya'dan altın ithalatına yasak getireceklerini duyurdu. Karara ABD, Japonya ve Kanada'nın da katıldığını aktaran Johnson, "Putin'in egosu, Rusya ve Ukrayna halkını zor durumda bıraktı. Onu, savaş için ihtiyaç duyduğu finansal kaynaklardan mahrum bırakacağız." dedi

DÜNYA 26.06.2022, 11:36 27.06.2022, 09:15 Hakan Öksüz
Boris Johnson'dan "Rusya'ya yaptırım" açıklaması: Mahrum bırakacağız!

Dünyanın en güçlü ekonomiye sahip ülkelerin devlet başkanlarının katıldığı G7 Liderler Zirvesi, Almanya'da başladı. Bavyera eyaletindeki Elmau Sarayı'nda yapılan zirvede, dünya gündeminde yer alan önemli konular masaya yatırıldı. Ukrayna'daki savaşa ilişkin yeni kararlar alındı.

G7 Liderler Zirvesi'ne katılan isimlerden biri de İngiltere Başbakanı Boris Johnson oldu. Koronavirüs salgını sonrası ilk defa yapılan zirveye katılan Johnson, basın mensuplarına demeç verdi. Rusya'ya yönelik uygulanan yaptırımlara ilişkin konuşan Boris Johnson, yeni yasakları duyurdu.

"Rusya'dan altın ithalatını yasaklıyoruz"

Rusya'nın vahşi saldırısına cevap vermek için yeni yaptırım kararlarının alındığını belirten İngiltere Başbakanı Johnson, "Bizim dışımızda ABD, Japonya ve Kanada'nın da Rusya'dan altın ithalatını yasaklama kararı aldığını belirtmek isterim. Zirvede duyuracağımız yeni yaptırımlar, doğrudan Rusya Devlet Başkanı Putin ile Rus oligarkları hedef alacak." ifadelerini kullandı.

"Putin'in finansal kaynaklarını kesmeliyiz"

"Putin, Rusya'nın kaynaklarını anlamsız ve vahşi bir plan uğruna heba ediyor." diyen Boris Johnson, "Egosunu şişirmek için yaptığı hamleler, hem Rus halkını hem de Ukrayna halkını zor durumda bıraktı. Putin yönetimi, savaşı devam ettirmek için ihtiyaç duyduğu finansal kaynaklardan mahrum kalmalı. Mütefiklerimizle bunu sağlamaya çalışıyoruz. Altın ithalatı yasağı, Rusya'nın ekonomisine darbe indirecek." değerlendirmelerinde bulundu.

Yorumlar (0)