Ukrayna duyurdu: Rusya bir kenti daha işgal etti

Ukrayna’nın Luhansk bölgesindeki Severodonetsk şehrinin Belediye Başkanı Oleksandr Striuk, “Ruslar kentimizi tamamen işgal etti." dedi.

DÜNYA 25.06.2022, 23:29
Ukrayna duyurdu: Rusya bir kenti daha işgal etti

Rusya’nın Ukrayna’yı hedef alan saldırıları sürerken, Severodonetsk Belediye Başkanı Striuk'ten yeni bir açıklama geldi. Striuk tarafından gerçekleştirilen açıklamada, “Ruslar kentimizi tamamen işgal etti. Kendi düzenlerini oluşturmaya çalışıyorlar. Kente bir komutan da atadıklarını düşünüyoruz. Kentimiz yerle bir olmuş durumda. Burada sivillerin yaşaması çok zor. Kent sakinlerinin psikolojik ve tıbbi yardıma ihtiyacı var." dedi. 

Luhansk Valisi Sergey Gayday ise “Severodonetsk’te altyapıdan eser kalmadı. Binaların yüzde 80'i ağır hasarlı." şeklinde konuştu. 

Rusya: Borovskoye ve Severodonetsk kentleri kontrolümüz altında

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov tarafından gerçekleştirilen açıklamada, sözde Luhansk Halk Cumhuriyeti'ne bağlı birlikler ile Rus birliklerinin operasyonları neticesinde Luhansk bölgesinde Borovskoye ve Severodonetsk kenti ile Sirotino ve Voronovo yerleşim birimlerinin tamamen kontrol altına alındığını kaydetti.

Böylelikle Ukrayna kuvvetlerinin azot fabrikasını direnişin merkezi konumuna getirme teşebbüsünün de engellendiğini ifade eden Konaşenkov, "Borovskoye ve Severodonetsk kentinin kurtarılmasıyla birlikte Luhansk Halk Cumhuriyeti hudutları içindeki Donets Nehri'nin bütün sol kıyı bölgesi LHC yönetiminin tam kontrolü altına girmiş oldu." sözlerini sarf etti.


(Konaşenkov)

Yorumlar (0)