Bu bir ilk… Rusya Savunma Bakanı, Ukrayna’ya adım attı! 

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, savaşın başından bu yana ilk kez Ukrayna’ya giderek ülkedeki askeri birlikleri yerinde denetledi. 

DÜNYA 27.06.2022, 09:46 28.06.2022, 13:30
Bu bir ilk… Rusya Savunma Bakanı, Ukrayna’ya adım attı! 

Rus lider Vladimir Putin’in emriyle 24 Şubat’tan bu yana devam eden Ukrayna savaşında Moskova hükümetinden dikkat çeken bir adım geldi. Savaşın başından bu yana ilk kez Ukrayna sınırını geçen Rus Savunma Bakanı Sergey Şoygu, ülkede faaliyetlerine devam eden Rus askeri birlikleri ile bir araya gelerek, çalışmalardaki son durumu denetledi. 

Şoygu’nun hangi bölgeyi ziyaret ettiği açıklanmadı

Ziyaret ile ilgili Rusya Savunma Bakanlığı’nda da bir açıklama geldi. Bakanlık tarafından yayımlanan mesajda, “Savunma Bakanımız Sergey Şoygu, Ukrayna’da gerçekleştirilen özel operasyon çerçevesinde faaliyetlere katılan askeri birliklerimizi komuta noktalarında teftiş etmiştir. Bakan Şoygu, birliklerin son durumu ve bölgedeki gelişmeler üzerine bir dizi görüşmelerde bulunmuştur” ifadelerine yer verildi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, Sergey Şoygu’nun hangi kenti ve hangi bölgeyi ziyaret ettiği ise açıklanmadı. 

Başkent Kiev’e yeni saldırı

Öte yandan Rus güçleri tarafından başkent Kiev’e yönelik yeni bir füze saldırısı gerçekleştirildi. Saldırı sonrası açıklamalarda bulunan Kiev Belediye Başkanı Vitaliy Kliçko, “Rus füzeleri Kiev’in Shevchenkivskyi bölgesini hedef aldı. Füzelerden biri apartmana isabet etti. Apartman enkazından 25 vatandaşımızı çıkarmayı başardık. 4 yaralı ise şu an hastanede tedavi altında” ifadelerini kullandı. 

“Rus ordusu tarafından Kiev’e yönelik 4 ila 6 adet füze fırlatıldı”

Ukrayna Hava Kuvvetleri Sözcüsü Yuri Ignat ise Kiev’e düzenlenen füze saldırı ile ilgili olarak, “Rus ordusu tarafından Kiev’e yönelik 4 ila 6 adet füze fırlatıldı. Bunların ikisini hedeflenen noktalara ulaşamadan havada imha etmeyi başardık. Hava savunma sistemlerimiz, Rus ordusunu yıpratmaya devam ediyor. Füzelerden biri ise ne yazık ki bir apartmana isabet etti. Yaralılarımızın tedavisi sürüyor” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)