Rusya: "ABD, Shakespeare’in şu sözünü düşünmeli"

Rus senatör Klintseviç, ABD'ye S-400 gerilimi nedeniyle Türkiye’ye yaptırımlarla gözdağı vermek yerine, Ankara’yı böyle bir karar almaya götüren gerekçeler üzerine düşünmesi için çağrıda bulundu.

DÜNYA 14.07.2019, 17:00
Rusya: "ABD, Shakespeare’in şu sözünü düşünmeli"

Rus parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi’nin güvenlik komitesi üyesi olan Frants Klintseviç, Facebook hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye ile ABD arasındaki S-400 gerilimine dikkat çekti.

Klintseviç, yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı: 

“Türkiye Cumhurbaşkanı Recep (Tayyip) Erdoğan gibi oldukça deneyimli bir siyasetçinin, S-400 satın alma kararı verirken, Amerika’nın kendi ülkesine yaptırım uygulaması da dahil, tüm olası riskleri bin defa hesaplamadığını düşünmek saçmalıktır. Bununlar beraber söz konusu karar alınmıştır. Demek ki bu kararın ardında hem ekonomik hem politik hem de askeri anlamda ciddi gerekçeler bulunuyor.”

"ABD ile NATO, Türkiye’ye yaptırımlarla gözdağı vermek yerine..."

Rus senatör, açıklamasına şöyle devam etti:

“Tüm bunlar beni, (İngiliz oyun yazarı) William Shakespeare’in Hamlet’inden bir alıntı yapmaya itiyor: ‘Çürümüş bir şeyler var Danimarka Krallığı’nda.’ Bana kalırsa ABD ile NATO, Türkiye’ye yaptırımlarla gözdağı vermektense, her şeyden önce bunun üstüne düşünmelidir.”

Frants Klintseviç, bu alıntı ile ABD ve NATO’nun, kendi içlerine dönerek nerede hata yaptıklarını bulmaları ve kendi düzenlerinde çürüyenin ve bozulanın ne olduğunu düşünmeleri gerektiğini ima ediyor. 

Yorumlar (0)