Rus vekilden Finlandiya'ya: Yok olurlar!

Finlandiya'nın NATO'ya girmeye sıcak baktığına dair açıklamalar, Rus vekil Vladimir Dzhabarov'u sinirlendirdi. Dzhabarov, "Eğer bu olursa yok olmanın eşiğine sürüklenebilirler. Fin halkı için trajedi olur." dedi.

DÜNYA 08.04.2022, 19:26 10.04.2022, 09:10 Hakan Öksüz
Rus vekilden Finlandiya'ya: Yok olurlar!

Ukrayna'nın NATO'ya girme ihtimali üzerine 24 Şubat'ta savaş başlatan Rusya, sınırlarında NATO ülkesi istemiyor. Buna ilişkin Rusya'dan oldukça sert açıklamalar geliyor. Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesi, dünya genelinde tepkilere neden oldu. Rusya'nın tutumunu eleştiren Finlandiya Başbakanı Sanna Marin, NATO'ya katılma konusuna sıcak baktıklarını bildirdi.

Finlandiya'dan gelen "NATO'ya katılma" söylemlerine Rusya'dan sert tepki geldi. Rus milletvekili Vladimir Dzhabarov, Finlandiya'nın NATO açıklamalarını talihsizlik olarak niteledi. Rus vekil, NATO'ya katılması halinde Finlandiya'nın "büyük bir stratejik hata" yapmış olacağını söyledi.

"Onlar için trajedi olur"

Finlandiya ile ilişkileri son yıllarda güçlendirdiklerini ifade eden Dzhabarov, "Eğer NATO üyesi olmaya kalkarlarsa, bizim için hedef haline gelirler. Bu, bütün Finlandiya halkı için büyük bir trajediye dönüşür. Sonucunda Finlandiya, yok olmanın eşiğine kadar sürüklenebilir. Bunun farkında olduklarını biliyoruz." ifadelerini kullandı.

Finlandiya cephesinin yanıtı ne oldu?

Rus vekilin tehdit gibi açıklamalarına, Finlandiya cephesinden resmi bir yanıt gelmedi. Finlandiya hükümeti yetkililerine ulaşan Newsweek, yetkililerden "Vekillerin yaptığı bireysel açıklama onları bağlar, onlara yanıt vermiyoruz." cevabını aldı.

Yorumlar (0)