Ukrayna'da dehşet: Tren garına füze saldırısı!

Donetsk bölgesinde bulunan tren garına yapılan saldırıda tahliye bekleyen 4'ü çocuk 39 kişinin yaşamını yitirdi. Rusya, saldırıyı yapan tarafın Ukrayna ordusu olduğunu ileri sürdü.

DÜNYA 08.04.2022, 18:10 09.04.2022, 02:14 Hakan Öksüz
Ukrayna'da dehşet: Tren garına füze saldırısı!

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik başlattığı savaşın 44'üncü gününde bölgeden acı haberler gelmeye devam ediyor. Dünya gündeminde zirveye yerleşen haber, Ukrayna Demiryolları tarafından duyuruldu. 

Donetsk bölgesinde bulunan Kramatorsk kentindeki tren garına Ruslar tarafından saldırı düzenlendiği kaydedildi. Saldırı sonucu, bölgeden tahliye edilmeyi bekleyen 4'ü çocuk 39 kişinin hayatını kaybettiği, en az 100 kişinin ise yaralandığı belirtildi.

Bölgeye 2 füze isabet etti

Dünyayı şoke eden haberi veren Ukrayna Demiryolları, tren garına isabet eden 2 füze nedeniyle bölgede can pazarı yaşandığını bildirdi. Söz konusu saldırıyla ilgili bölgeden fotoğraflar geliyor. 

Fotoğraflarda bölgedeki sivillerin ve garda görev yapan çalışanların, kanlar içinde yerde yattığı göze çarpıyor. Donetsk Valisi Pavel Kirilenko, iskender füzesi ile yapılan saldırıda misket bombalarının da bulunduğunu ileri sürdü.

Rusya'dan yanıt: "Saldıran Rus ordusu değildi"

Söz konusu iddialara Rusya Savunma Bakanlığından yanıt geldi. Bu saldırının Rus ordusu tarafından yapılmadığı, servis edilen haber ve fotoğrafların tamamen provokasyon amaçlı olduğu ifade edildi. Yapılan açıklamada, "8 Nisan günü için Rus ordusu tarafından o bölgede planlanan herhangi bir faaliyet yoktur." denildi.

"O füzeleri sadece Ukrayna kullanıyor"

Rusya Savunma Bakanlığı, bölgedeki saldırıda kullanıldığı tespit edilen Toçka-U taktik füzeleri ile ilişkilerinin bulunmadığını belirtti. Açıklamada, "Bu füzeleri sadece Ukrayna kullanıyor. 14 Mart günü Donetsk kentindeki Rus birliklerine saldıran Ukrayna, Toçka-U füzesi kullanmıştı. Saldırı sonucu 17 kişi hayatını kaybetmişti." hatırlatması yapıldı.


 

Yorumlar (0)