Dışişleri'nden Ukrayna ve Rusya'ya çağrı!

Donetsk bölgesindeki tren garı füzelerle vuruldu. Çok sayıda Ukraynalı sivil, yaşamını yitirdi. Sivillerin bölgeden çıkarılmasının önemine vurgu yapan Dışişleri Bakanlığı, iki ülkeye de ateşkes çağrısında bulundu.

GÜNDEM 08.04.2022, 19:02 10.04.2022, 09:16 Hakan Öksüz
Dışişleri'nden Ukrayna ve Rusya'ya çağrı!

Ukrayna'nın Donetsk bölgesindeki Kramatorsk kentinde yer alan tren garına yapılan füzeli saldırıda 4'ü çocuk 39 sivil hayatını kaybetti, 100'den fazla yaralının bulunduğu kaydedildi. Tren garındaki sivillerin, tahliye bekleyen Ukraynalılar olduğu belirtildi. 

Rusya: "Biz değil, Ukrayna yaptı"

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Rusya Savunma Bakanlığı, "Rus ordusunun böyle bir saldırısı olmadı. 8 Nisan günü için böyle bir saldırı planı yoktu. Saldırıyı Ukrayna ordusu gerçekleştirdi." ifadelerini kullandı.

"Bir an önce ateşkes yapılmalı"

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, çok sayıda sivilin yaşamını yitirdiği tren garı saldırısından sonra her iki ülkeye de çağrıda bulundu. Sivillerin bölgeden çıkarılmasının ne kadar önemli olduğunun bir kez daha anlaşıldığını belirten Bakanlık, "Bir an önce ateşkes kararı verilmeli ve bu yıkıcı savaş sonlandırılmalıdır." çağrısında bulundu.

Yorumlar (0)