Kızını öldürdü, "iyi hal indirimi" aldı!

Kayseri'de yaşanan korkunç olayda kızını bıçaklayarak öldüren Basri Karakulak'a önce "ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası" verildi. Daha sonra "haksız tahrik" nedeniyle ceza, 24 yıla indirildi. İyi hal indirimi de uygulanan Karakulak, 20 yıl hapis cezasına çarptırılmış oldu.

YAŞAM 08.04.2022, 19:48 Hakan Öksüz
Kızını öldürdü, "iyi hal indirimi" aldı!

Kayseri'de geçen yılın 15 Kasım günü yaşanan korkunç olay, kan dondurmuştu. Basri Karakulak (65) adlı şahıs, kızı Şahinder Karakulak'ı boğazından bıçaklayarak ölümüne sebep olmuştu. 2 çocuk annesi olan kızını öldürdükten sonra polisi arayan Basri Karakulak tutuklanmıştı.

Kan donduran olaya ilişkin soruşturmanın sona erdiği kaydedildi. Cinayete dair iddianame, Kayseri 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede "alt soydan akrabayı kasten öldürmek" suçlaması yöneltilen Basri Karakulak'ın ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

Mahkemeye görüntülü şekilde katılan sanık Basri Karakulak, ifadesinde yer alan açıklamanın dışında başka bir konuşma yapmayacağını söyledi. Karakulak için ilk etapta "ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası" verildi. 

Önce "haksız tahrik", sonra "iyi hal" indirimi!

"Haksız tahrik indirimi" uygulanan Basri Karakulak'ın cezası önce 24 yıla indirildi. Daha sonra ise uygulanan "iyi hal" indirimi ile birlikte Basri Karakulak'ın kesin cezasının 20 yıl olarak belirlendiği ifade edildi.

Yorumlar (0)