Putin'den NATO'ya sert uyarı! Umarım durum buraya varmaz

Rusya Devlet Başkanı Putin, Ukrayna’da NATO'nun askeri altyapısını genişletmesinin Rusya’nın "kırmızı çizgisi" olduğunu belirtirken, NATO'dan üye ülkelere "hazır olun" çağrısı geldi. 

DÜNYA 01.12.2021, 10:02 01.12.2021, 10:11
Putin'den NATO'ya sert uyarı! Umarım durum buraya varmaz

Rusya Devlet Başkanı Putin, NATO’nun Ukrayna’da askeri altyapısını genişletmesine tepki gösterdi.

“Ukrayna’ya saldırmayı düşünmedik”

Başkent Moskova’da gerçekleştirilen "Rusya Çağırıyor" başlıklı etkinlikte açıklama yapan Putin, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırmaya hazırlandığına ilişkin iddiaları değerlendirdi.

2021’in başında da Rusya’nın, Ukrayna’ya saldırı hazırlığında olduğuna ilişkin iddiaların ortaya atıldığını aktaran Putin, "Fakat hiçbir saldırı olmadı. Geçmişte NATO ile neredeyse müttefiktik ama bütün ricalarımıza rağmen sınırlarımıza doğru genişlemeyi sürdürdüler.” açıklamasını yaptı.

“Bizim için bir tehditti”

Romanya ve Polonya’ya fırlatma rampalarının konuşlandırıldığına dikkat çeken Putin, "Bu bizim için bir tehdittir." dedi.

NATO’nun benzer sistemleri Ukrayna’ya da yerleştirmesinin Rusya için bir problem teşkil edeceğini belirten Putin, "Saldırı sistemleri Ukrayna’ya yerleştirilse Moskova’ya uçuş süresi 7 dakika olur. Hipersonik silahlar eğer yerleştirilirse bu, 5 dakika olur. Bu şekilde bizi tehdit edenlere karşı biz de bir şeyler geliştirmeliyiz." ifadelerini kullandı.

Rusya’nın da hipersonik füze geliştirdiğine dikkat çeken Putin, "Bu tarz tehditlerin ortaya çıkarılması kırmızı çizgidir fakat durum, umarım buraya varmaz. Tüm dünya için sorumluluk ve sağduyunun hakim olmasını umuyorum." yorumunu yaptı.

NATO’dan ‘Hazır olun’ çağrısı

NATO, Rusya’nın Ukrayna’ya muhtemel askeri müdahalesi karşısında müttefik ülkelere hazırlıklı olunması yönünde çağrıda bulundu.

Pentagon’da kırmızı alarm!

Pentagon’da, Rusya’nın Ukrayna’ya askeri müdahale olasılığı karşısında kırmızı alarm verildi. Putin’in, askeri heyetini acil toplantıya davet etmesinden sonra konuyla ilgili saat 02.00'de basın açıklaması yapması beklenirken şu ana kadar bir açıklama gelmedi.

Yorumlar (0)