Putin'den Ukrayna halkına: Tebrik ediyorum!

Sovyetler Birliği'nin Nazi Almanyası'nı yenmesi dolayısıyla kutlanan 9 Mayıs Zafer Bayramı için bir mesaj yayımladı. Putin mesajında, "Büyük Vatanseverlik Savaşı’nda Almanya'ya karşı koyan ve zaferin kazanılması için önemli katkılar sunan Ukrayna halkını tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

DÜNYA 08.05.2022, 18:30 09.05.2022, 09:31 Hakan Öksüz
Putin'den Ukrayna halkına: Tebrik ediyorum!

Rusya ile Ukrayna arasındaki çatışmaların şiddeti artıyor. Önceki günlerde 9 Mayıs Zafer Günü için Moskova kentinin ünlü bölgesi Kızıl Meydan'da prova yapan Rus ordusu, yeni silahlarını da tanıtmıştı. 

Almanya'nın 2. Dünya Savaşı'nda Sovyetler Birliği tarafından mağlup edilmesinin kutlandığı Zafer Bayramı'nın Rusya için büyük önem taşıdığı bildirilmişti. Rusya'nın, bu tarihte Ukrayna'ya büyük bir darbe indirileceği ileri sürülmüştü.

"Ukrayna halkı, bu zaferin bir parçası"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 9 Mayıs Zafer Bayramı'nın Ukrayna için de önemli olduğunu vurguladı. Nazi Almanyası'nı dize getiren gücün Sovyetler Birliği olduğunu hatırlatan Putin, o zamanlarda Ukrayna'nın da bu zaferin bir parçası olduğunu dile getirdi.

Rusya lideri Putin, merakla beklenen 9 Mayıs Zafer Bayramı mesajını paylaştı. Almanya'ya karşı büyük bir vatanseverlik savaşı verdiklerini hatırlatan Putin, "Moldova, Azerbaycan, Özbekistan, Ermenistan, Belarus, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan ve Türkmenistan'ı kutluyorum." dedi.

"Ukrayna halkını tebrik ediyorum"

Vladimir Putin, Nazi Almanyası'na karşı verilen savaşta Ukrayna halkının da büyük fedakârlıklar yaptığı söyledi.

Putin, "Büyük Vatanseverlik Savaşı’nda Almanya'ya karşı koyan Ukrayna halkını tebrik ediyorum. Bugünkü görevimiz, tıpkı o günlerde olduğu gibi Nazizm'in kökünü kurutmaktır. Bugün halen daha Nazilerin ideolojik mirasçıları var. Büyük bir kinle bizden rövanşı almak istiyorlar. Bunu kabul edmeyiz." ifadelerini kullandı.
 

Yorumlar (0)