ABD, 300 milyon dolarlık Rus yatına el koydu

Rusya’nın Ukrayna işgalini başlatması sonrası Rus oligarklara yönelik yaptırımlar devam ediyor. Yaptırımlardan etkilenen son isim ise Süleyman Kerimov oldu. Kerimov’un 300 milyon dolar değerinde olduğu öğrenilen yatına ABD tarafından Fiji limanında el konuldu. 

DÜNYA 06.05.2022, 10:41 06.05.2022, 14:35
ABD, 300 milyon dolarlık Rus yatına el koydu

Gündemi sarsan gelişmeyi Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki duyurdu. Basın mensupları ile bir araya gelerek açıklamalarda bulunan Psaki, Rus oligarklara yönelik yaptırımların devam ettiğini vurguladı. Son olarak Fiji limanında Rus oligark Süleyman Kerimov’a ait 300 milyon dolar değerindeki yata el konulduğunu duyuran Psaki, “Amerika Birleşik Devletleri tarafından Fiji’deki yetkililerle irtibat kurarak bu adımı atmalarını istedik. Onlar da gemiye el koydular. Kendilerine iş birlikleri için teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

Psaki, görevini önümüzdeki hafta devredecek

Psaki, görevini önümüzdeki hafta Karine Jean-Pierre’e devretmeye hazırlanıyor. Jean-Pierre’i şimdiden kutlayan Psaki, “Saygıdeğer Karine Jean-Pierre’e yeni görevinde sonsuz başarılar diliyorum. Bu zamana kadar görevimi en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştım. Kendisinin de bu görevi en iyi şekilde yerine getireceğine eminim” dedi. 

Süper lüks yata 15 Nisan’da el konulmuştu

ABD’nin talimatı ile Fiji tarafından el konulan dev yat, 106 metre uzunluğu ile dikkat çekiyor. Fiji’de bulunan Queens Limanı’na demirleyen süper lüks yata, Fiji Emniyet Genel Müdürü Sitiveni Qiliho’nun emriyle soruşturma başlatılmış ve Fiji emniyet güçleri tarafından 15 Nisan’da el konulmuştu. 

Yorumlar (0)