Bu özellik başka hiçbir köpek ırkında yok

Uzman Kangal eğitmeni ve yetiştiricisi Hüseyin Yıldız, söz konusu köpeklerin en büyük karakter özelliklerinden birinin de aile içi çiftleşmeler yapmamaları olduğunu söyledi.

YAŞAM 08.05.2022, 18:42
Bu özellik başka hiçbir köpek ırkında yok

Ünü Türkiye sınırlarını aşan; cesaretleri, sadakati ve zekası ile diğer köpek ırklarından sıyrılan Kangal köpeklerini diğer köpek ırklarından ayıran pek çok karakteristik özelliği olduğu belirtiliyor. Bunların en önemlisi ise Kangalların aile içi çiftleşme yaşamamaları olduğunu kaydeden Yıldız, aynı yerde yaşayan fakat kardeş olmayan Kangalların bile çiftleşmediğini dile getirdi. 

"Aynı yerde büyümeleri bile yeterli"

Yıldız, dişi Kangalların yalnızca yabancı ve üstün ırk özellikleri olan erkeklerle çiftleştiğini belirterek, “Bu hayvanlarda ensest ilişki kesinlikle yok. En önemli karakter özellikleri bu. Aynı yerde büyüyen ve kardeş olmayan köpekler bile çiftleşmiyor. Dişi olanlar yalnızca yabancı ve üstün ırk özelliklerine sahip olan erkekleri kabul eder." diye konuştu. 

"Onlar da Anadolu insanı gibi yaşar"

Yıldız, diğer köpek ırklarında böyle bir şey olmadığını ifade ederek, “Bu genetik bir özellik ve yalnızca Kangallara özgü. Diğer ırklarda herkes birbiriyle çiftleşebilir. Kangallar da Anadolulu ve Anadolu insanı gibi yaşar. Onlar bizim olmazsa olmazımızdır." sözlerini sarf etti. 

Yorumlar (0)