Pandemi Amazon'a yaradı! 100 bin kişi daha istihdam edilecek

Dünyaca ünlü satış devi Amazon, insanların evde kaldığı koronavirüs pandemisinde artan satışlarıyla birlikte operasyonel eksiklik yaşamamak için ABD ve Kanada için 100 bin kişiyi daha istihdam edeceğini duyurdu.

DÜNYA 14.09.2020, 23:35
Pandemi Amazon'a yaradı! 100 bin kişi daha istihdam edilecek

Çin Vuhan'da ilk kez ortaya çıkan ve dünyanın neredeyse tamamına yayılarak yüz binlerce insanın yaşamını kaybetmesine sebep olan koronavirüs pandemisinden dolayı alışverişlerde büyük bir artış meydana gelmişti.

Salgın dönemini evlerinde kalarak geçiren insanlar, online alışveriş gibi sitelere büyük bir ilgi göstermiş ve özellikle de Amazon gibi şirketlerin gelirlerinde büyük artışlar yaşanmıştı.

(Amazon CEO'su Jeff Bezos)

Amazon 100 bin kişiyi daha işe alacak

Nisan ve mayıs ayları için 175 bin personeli daha bünyesine katan Amazon, koronavirüs döneminde artan satışlarla birlikte Kanada ve ABD'de 100 bin kişiyi daha işe alacağını kaydetti.

Şirketin yaptığı açıklamada, işe alınacakların, kargo, paketleme ve sipariş takibi gibi operasyonel birimler için istihdam edileceği bilgisi paylaşıldı.

Ayrıca şirket, alınacak olan 100 bin kişinin dönemlik değil, yarı zamanlı ve tam zamanlı istihdam edileceğini kaydetti.

İşçilere bin dolar ikramiye veriyor

Amazon'un depolarında denetimde çalışan Alicia Boler Davis isimli kişi, şirketin işçi bulmasının zor olabileceği noktalarda bin dolar işe başlama ikramiyesi de teklif ettiği bilgisini paylaştı.

Yorumlar (0)