Rusya, Belarus'a 1.5 milyar dolar kredi verecek

Putin ve Lukaşenko Soçi'de görüştü. Görüşmede Rusya'dan yapılan anlaşmalar çerçevesinde Belarus'a 1.5 milyar dolar kredi sağlanacağı kaydedildi.

DÜNYA 14.09.2020, 23:55
Rusya, Belarus'a 1.5 milyar dolar kredi verecek

Belarus'ta yapılan ve şaibeli olduğu iddiaları dillendirilen cumhurbaşkanlığı seçimini, Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko almıştı.

Seçimlerin hukuka uygun olmadığını iddia eden muhalifler protestolarına bir ayı aşkın süredir devam ediyor.

Seçimleri kazanan ve ilk kez yurt dışı ziyaretini Rusya'ya yapan Lukaşenko, Putin ile Soçi'de bir araya geldi.

"Belarusluların durumu diyalog ile çözülmeli"

Putin görüşmenin basına açık kısmında konuştu. Belarus'ta Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle birlikte oluşan siyasi karışıklığa ilişkin değerlendirme yapan Putin, "Belarusluların bu konuyu dışarıdan bir ipucu almadan ve herhangi bir baskıya mahal vermeden sakin bir şekilde diyalog yoluyla çözmesinden taraftarız." ifadelerini kullandı.

"1.5 milyar dolarlık kredi vereceğiz"

Rusya ve Belarus'un Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü'ne üye olduğunu ve iki ülkenin Birlik Devleti Anlaşması'nın bulunduğunu kaydeden Putin, "Rusya anlaşmalara olan bağlılığıyla bütün yükümlülüklerini yerine getirecek." dedi.

Ekonomiye dair konulara da değinen Putin, "Rusya'nın payı, Belarus'ın dış ticaretinin yüzde 50'sini oluşturuyor. Rus işletmelerin Belarus'ta bulunan kısmı ise yaklaşık 2 bin 500 civarında." dedi.

Putin, "Belarus'ta bu zor dönemde 1.5 milyar dolarlık devlet kredisi vereceğiz." diyerek askeri alanda da iş birliğini geliştirmeye devam edeceklerini kaydetti.

Yorumlar (0)