Pakistan'dan İran'a hava sahası ihlali kınaması

Pakistan Dışişleri Bakanlığı, ülkenin hava sahasının İran tarafından nedensiz yere ihlal edilmesini şiddetli bir şekilde kınayarak, saldırıda iki çocuğun yaşamını yitirdiğini, üç kız çocuğunun yaralandığını kaydetti.

DÜNYA 17.01.2024, 00:13 17.01.2024, 16:42
Pakistan'dan İran'a hava sahası ihlali kınaması

Pakistan Dışişleri Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen açıklamada, Pakistan'ın egemenliğinin ihlal edilmesinin asla kabul edilemez olduğunun ve ciddi neticeler doğurabileceğinin altı çizildi.

Bahse konu açıklamada, İran'ın Pakistan'ın hava sahasını nedensiz yere ihlal etmesi şiddetli bir şekilde kınanarak, saldırıda iki çocuğun can verdiği, üç kız çocuğunun ise yaralandığı kaydedildi.



İran maslahatgüzarının Dışişleri Bakanlığına çağrıldı

İran ve Pakistan arasında muhtelif iletişim kanalları olmasına karşın bu illegal eylemin gerçekleşmesinin çok daha da endişe verici olduğuna dikkat çekilen açıklamada, "Pakistan'ın kuvvetli protestosu Tahran'daki İran Dışişleri Bakanlığının ilgili üst seviye yetkilisine iletildi." denildi.

Söz konusu açıklamada, İran maslahatgüzarının Dışişleri Bakanlığına çağrıldığı bildirilerek, bu durumun neticelerinin sorumluluğunun direkt İran'a ait olacağının iletildiği aktarıldı.

Pakistan'ın her daim terörün bölgedeki bütün ülkeler için müşterek bir tehdit olduğuna ve koordineli hareket edilmesi gerektiğine işaret ettiği vurgulanan açıklamada, "Bu tarz tek taraflı eylemler iyi komşuluk ilişkilerine hiç uygun değil ve ikili itimat ve güveni ciddi biçimde zedeleyebilir." ifadesine yer verildi.

Yorumlar (0)