Hamas ile İsrail anlaştı

Katar, Hamas ile İsrail arasında, Gazze Şeridi'ndeki tutsaklara ilaç teslimi karşılığında, bölgedeki sivillere insani yardım ve ilaç girişini ihtiva eden bir anlaşma sağlandığını açıkladı.

DÜNYA 17.01.2024, 00:28
Hamas ile İsrail anlaştı

Katar Dışişleri Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen yazılı açıklama doğrultusunda, Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ensari, Gazze'deki İsrailli tutsakların gereksinim duyduğu ilaçların ulaştırılması karşılığında, Gazze'deki sivillere, özellikle de en fazla etkilenen ve zarar gören yerlerde insani yardım sevkiyatı ve ilaç girişinin yapılması için İsrail ile Hamas arasında bir anlaşma sağlandığını kaydetti. 

Macid el-Ensari, bahse konu anlaşmanın, Fransa ve Katar'ın arabuluculuğunda başarıya ulaştığını bildirdi. 

Yardım ve ilaçların, Gazze'ye nakledilmek üzere bugün, Katar Silahlı Kuvvetlerine ait olan iki uçakla Mısır'ın El-Ariş şehrine nakledileceğini aktaran Ensari, Katar'ın Gazze'deki savaşı sona erdirme noktasında uluslararası ve bölgesel ortaklarla çabalarına devam edeceğinin altı çizildi. 



İsrail kendi vatandaşlarını da öldürüyor

Hamas'ın silahlı kanadı olan İzzeddin el-Kassam Tugayları, evvelki gün, İsrailli tutsak Itay Svirsky ile Yossi Sharabi'nin İsrail'in Gazze'ye düzenlediği kara ve hava saldırılarında öldüğünü açıklamıştı. 

İsrail ordusuna göre Gazze'de hala 136 İsrailli tutsak bulunuyor.

Mısır ve Katar'ın arabuluculuğunda Gazze Şeridi'ndeki çatışmalara 24 Kasım 2023'te dört günlüğüne verilen ve daha sonra üç gün daha uzatılan insani arada 240 Filistinli ve 81 İsrailli tutsak karşılıklı salıverilmişti.

Yorumlar (0)