Okula girmeye çalıştı, polis tarafından vuruldu!

ABD'nin Alabama eyaletinde bir ilkokula girmeye çalışan şüpheli şahıs, polisle girdiği arbede sonucunda öldürüldü. Olay sırasında okulda en az 34 çocuğun bulunduğu öğrenildi.

DÜNYA 10.06.2022, 10:49 12.06.2022, 10:05 Hakan Öksüz
Okula girmeye çalıştı, polis tarafından vuruldu!

Önceki ay ABD'nin Teksas eyaletinde yaşanan okul saldırısı, dünya kamuoyunun gündemine oturmuştu. Robb İlkokulu'nda gerçekleşen silahlı saldırıda 19 öğrenci ve 2 öğretmen yaşamını yitirmişti. Saldırıyı gerçekleştiren 18 yaşındaki Salvador Ramos'un, polisle girdiği çatışmada öldürüldüğü duyurulmuştu.

Alabama eyaletinde de benzer bir olayın kıyısından dönüldüğü kaydedildi. Gelen bilgilere göre bir kişi, Walnut Park İlkokulu’na girmeye çalıştı. Saldırganın polisler tarafından engellendiğini bildiren Alabama Emniyet Teşkilatı, olayın dün öğle saatlerinde gerçekleştiğini bildirdi.

Okulda en az 34 çocuk vardı

Şüpheli şahıs, kendisine izin vermeyen polislerin silahını almaya çalıştı. Burada çıkan arbedede saldırganın öldürüldüğü kaydedildi. Olayın bir katliama dönüşmeden engellendiği, okulda bulunan 34 çocuğun yara almadığı aktarıldı.

"İki kapıyı zorladı ama giremedi"

Olay sonrası açıklamada bulunan Gadsden Şehri Okulları Müfettişi Tony Reddick, herhangi bir saldırganın okula girmesini engellemek için kapıların kilitli tutulduğunu söyledi.

Okula girmeye çalışan kişinin iki kapıyı zorladığını ancak başarılı olamadığını belirten Reddick, "Şu an ders döneminde değiliz. Çocuklar, eğitim kampları için okuldaydı. Polislerin müdahalesi, belki de bir katliamın yaşanmasını engelledi. Okulumuzdaki bir görevli de saldırgana müdahalede bulundu ve bu nedenle yaralandı." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)