Teksas’ta yas var: Okul saldırısında hayatını kaybedenler anılıyor

ABD Teksas’ta bir ilkokula düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden öğrenciler ile yetişkinler çiçekler ve gözyaşları içinde anıldı.

DÜNYA 27.05.2022, 12:31 27.05.2022, 17:03
Teksas’ta yas var: Okul saldırısında hayatını kaybedenler anılıyor

ABD’nin Teksas eyaletinde 600 kadar öğrencinin eğitim aldığı Uvalde Robb ilkokulunda geçtiğimiz günlerde silahlı saldırı meydana gelmişti. Saldırı, Teksas’ın San Antonio’ya 90 dakika mesafede olan ve 16 bin kişilik nüfusu bulunan kasabada yaşandı. 



Hayatını kaybedenlerin çoğu öğrenciydi

İlkokul saldırısında 21 kişi hayatını kaybetti. Vefat edenlerin 19’unun ise öğrenci olduğu öğrenildi. Polis tarafından etkisiz hale getirilen saldırganın Salvador Ramos isimli 18 yaşındaki bir vatandaş olduğu ifade edildi. Polis tarafından düzenlenen basın toplantısında saldırının terörle bağlantısı olup olmadığı hakkında bilgi verilmedi. 



Ölenler, çiçekler ve gözyaşlarıyla anılıyor

Saldırı hakkında düzenlenen basın toplantısının ardından halk, ölenleri anmak için toplandı. Yas havasının hakim olduğu Teksas eyaletinde bir araya gelenler, olayın yaşandığı alana çiçek bıraktı. Gözyaşlarına hakim olamayanlar ise çoğunluktaydı. Ölen öğrencilerin aileleri, sosyal medya üzerinden duygu yüklü paylaşımlar yaptı. 



















Yorumlar (0)