Teksas'taki saldırıya ilişkin BM'den açıklama: Büyük bir sorun!

ABD'nin Teksas eyaletindeki bir ilkokulda yaşanan saldırıya ilişkin konuşan BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, "Silahlara ulaşımın kolaylaşması, şiddet eylemlerini körüklüyor. Bu büyük bir güvenlik sorunu." dedi.

DÜNYA 25.05.2022, 22:24 Hakan Öksüz
Teksas'taki saldırıya ilişkin BM'den açıklama: Büyük bir sorun!

ABD'deki Texas eyaletinin Uvalde kentindeki bir ilkokulda dün yaşanan silahlı saldırı kan dondurdu. 18 yaşındaki bir saldırganın ateş açması sonucu 19 öğrenci yaşamını yitirdi. Saldırgan, polis ekiplerinin müdahalesiyle öldürüldü.

ABD'de yaşanan silahlı saldırıya ilişkin konuşan Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, "Silahlara kolay şekilde ulaşmak, bu tür şiddet olaylarının körüklüyor." dedi. Dujarric, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in de bu saldırıdan dolayı derin üzüntü duyduğunu belirtti.

"2001 yılında imza atılmıştı ancak..."

Silahlara erişimin kolay olmasının güvenlik açısından büyük bir sorun teşkil ettiğinin altını çizen Dujarric, "Bunu dünyanın diğer bölgelerinde de görüyoruz. BM üyesi ülkeler, 2001 yılında 'Küçük ve Hafif Silahların Yasadışı Ticaretinin Önlenmesi ve Ortadan Kaldırılması ile ilgili BM Eylem Programı'nı kabul etmişti. Ancak bu bir anlaşma niteliği taşımadığı için herhangi bir yaptırım etkisi de yok." dedi.

"Bedelini siviller ödüyor"

Her ülkenin silah kullanımına dair kendi düzenlemelerini yaptığını belirten Dujarric, "Silahlara ulaşımın kolaylaşması, şiddet eylemlerini körüklüyor. Yaşanan saldırılar, bunun açık bir örneği. Yaklaşık 10 gün önce de Buffalo'da bir saldırı yaşanmıştı. Silahın olduğu yerde şiddet körükleniyor. Bunun bedelini ödeyenler ise masum siviller oluyor." şeklinde konuştu.

Okul saldırına ilişkin yorumda bulunan ABD Başkanı Joe Biden, silah lobisine karşı durmanın zamanının geldiğini söyledi.

Yorumlar (0)