ABD Başkanı Biden isyan etti: "Ben artık bu konudan çok yoruldum"

ABD'nin Teksas eyaletinde düzenlenen silahlı saldırı ile ilgili açıklamalarda bulunan ABD Başkanı Joe Biden, "Ben artık bu meseleden yoruldum. Silah lobisine karşı ne zaman duracağız?" sözlerini kullandı. 

DÜNYA 25.05.2022, 08:10 25.05.2022, 16:31
ABD Başkanı Biden isyan etti: "Ben artık bu konudan çok yoruldum"

ABD'nin Teksas eyaletinde düzenlenen ve bir okulun hedef alındığı olayda, 18'i öğrenci olmak üzere 21 kişi yaşamını yitirmişti.

ABD’de silahlı şiddet olayları artıyor

Asya ziyaretinden geri dönen ve bir basın toplantısı gerçekleştiren Biden, eşi Jill Biden ile basın mensuplarının karşısına çıkarak, başkanlığı devraldığı zaman böyle bir konuşma yapmak durumunda kalmamak için dua ettiğini dile getirdi.

Henüz 1 hafta önce New York eyaletinin Buffalo şehrinde bir silahlı saldırı yaşandığını hatırlatan Biden, ABD’de artan silahlı şiddet olaylarına dikkat çekti.

“Silah lobisine ne zaman karşı duracağız”

Biden, "Tanrı aşkına! Silah lobisine ne zaman karşı duracağız" sözlerini kullanarak, silah satışlarında düzenleme yapılması yönünde Kongre'ye çağrıda bulundu.

Tüm silahlı saldırılar olmasa bile büyük bir bölümünün önlenebileceğini ve bu amaçla harekete geçilmesi gerektiğini belirten Biden, "Ben artık bundan yoruldum.” açıklamasında bulundu. Biden, "Bunun gibi silahlı saldırılar dünyanın farklı yerlerinde çok az oluyor. O ülkelerde de akli dengesi yerinde olmayanlar var, aile içi sorunu olanlar var fakat bu sıklıkla bunun gibi toplu silahlı saldırılar asla olmuyor. Peki niye ABD’de oluyor ve neden biz bu kıyımla yaşamak durumundayız?" sözleriyle açıklamasını bitirdi.

Yorumlar (0)