Netanyahu'dan skandal vaat: İlhakı tanıyacaklar!

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD'nin Ürdün Vadisi ve tüm yerleşim birimlerindeki İsrail egemenliğini tanımasını sağlayacağını vaat etti. 

DÜNYA 24.12.2019, 23:10
Netanyahu'dan skandal vaat: İlhakı tanıyacaklar!

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Likud Partisinde perşembe günü düzenlenecek başkanlık seçimi öncesi skandal vaatlerde bulundu.

Netanyahu, sosyal medyadan paylaştığı video ile vaatlerini iletti. 

Başbakanlığı sırasında ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ün tamamını "İsrail'in başkenti" olarak kabul eden kararnameye imza attığını kaydeden Netanyahu, aynı zamanda işgal altındaki Golan Tepeleri'nin İsrail'e ilhakının Trump tarafından tanındığını anımsattı. 

"Bunu ancak ben başarabilirim"

Netanyahu, ABD'nin Ürdün Vadisi ve tüm yerleşim birimlerindeki İsrail egemenliğini tanımasını sağlayacağını vaat ederek, "Sonraki adım bu ve bunu ancak ben başarabilirim." dedi. 

Likud Partisi'nde perşembe günü düzenlenecek seçimde Binyamin Netanyahu ile partinin önde gelen milletvekillerinden Gideon Saar rakip olacak.

250'den fazla yasa dışı yerleşim var

İsrail Başbakanı Netanyahu, 17 Eylül günü düzenlenen erken seçim öncesi Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinin tamamı ve Ürdün Vadisi'nin İsrail'e ilhak edileceğini vaat etmişti. 

İsrail tarafından 1967 yılında işgal edilen Batı Şeria'da 250'den fazla yasa dışı Yahudi yerleşim birimi var. Buralarda oturan 400 binden fazla Yahudi yerleşimci, Batı Şeria'da işgal altında yaşayan Filistinliler için yaşamı oldukça zorlaştırıyor.

İşgal altındaki topraklarda bulunan tüm Yahudi yerleşim birimlerinin, uluslararası hukuka göre yasa dışı kabul edildiği biliniyor.
 

Yorumlar (0)