Netanyahu'dan Refah'a saldırı sinyali: "Tarihi belli"

Gazze'deki insani dramın sorumlusu olarak gösterilen İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, yaptığı son açıklamayla bir kez daha tepkileri üzerine çekti. 1 milyondan fazla kişinin sığındığı Refah kentine yönelik saldırı yapıp yapmayacakları konusuna değinen Netanyahu, "Refah'a yönelik bir askeri harekat mutlaka yapılacak. Bununla ilgili bir tarih de var." dedi.

DÜNYA 08.04.2024, 21:14 08.04.2024, 21:31 Hakan Öksüz
Netanyahu'dan Refah'a saldırı sinyali: "Tarihi belli"

Gazze Şeridi'ne ölüm yağdıran İsrail, bölgeye insani yardımların girmesine de engel oluyor. Hem uluslararası kamuoyu hem de İsrail'deki muhalifler, Başbakan Binyamin Netanyahu'ya tepki gösteriyor. Gazze'den kaçan 1 milyondan fazla kişinin sığındığı Refah kentine saldırı hazırlığındaki İsrail, bölgedeki insani krizi derinleştirmekten çekinmiyor.

"Bugün elime detaylı bir rapor geldi"

Eleştirilerin odağındaki Netanyahu, tüm uyarılara rağmen Refah kentine yönelik saldırının gerçekleşeceğini söyledi. 

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'a yönelik saldırının tarihi hakkında konuşan Netanyahu, "Rehine takası ile ilgili müzakereler, Mısır'ın başkenti Kahire'de devam ediyor. Bugün elime detaylı bir rapor geldi. Refah'a yönelik bir askeri harekat, mutlaka gerçekleşecek, bunun bir tarihi de var." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)