Netanyahu, BAE fıkrasını apar topar sildi!

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, monarşi ile yönetilen Birleşik Arap Emirlikleri'ni "ileri demokrasi" nitelediği paylaşımını apar topar sildi.

DÜNYA 18.08.2020, 13:07
Netanyahu, BAE fıkrasını apar topar sildi!

İsrail; Monarşi, Oligarşi, Teokrasi, Otokrasi, Aristokrasi, Meritokrasi, Diktatorya ya da İşgalci, ne ile yönetilirse yönetilsin kendi çıkarlarına uyan ülkeleri "ileri Demokrasi" görüyor.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu aynı anlayışın ürünü bir paylaşım yaptıktan sonra komik duruma düşeceği ve "yalaka" ilan edileceği korkusundan olsa gerek apar topar görüntülü mesajını kaldırdı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu monarşi ile yönetilen BAE'yi (Birleşik Arap Emirlikleri) "ileri demokrasi" olarak nitelendirdiği görüntülü mesajını Twitter hesabından paylaştıktan çok kısa süre sonra sildi.

Filistin davasına ihanet ettiği eleştirilerinin muhatabı olan Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile normalleşme anlaşmasına giden İsrail'in, başta silah satışı ve Kızıldeniz planı olmak üzere sırada bekleyen onlarca planı bulunuyor.

Paylaşımı röportaj sonrası yaptı

Sky News Arapça kanalına röportaj veren İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile İsrail arasında ilişkilerin normalleştirilmesi için varılan anlaşmaya dair açıklamalar yaptı.

Biri işgalci diğeri fitneci!

BAE-İsrail arasındaki normalleşme anlaşmasının bölgesel barışa ne tür bir katkısı olacağı yönünde yöneltilen suale İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, akıllarla alay eder gibi bir cevap verdi. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, hem Birleşik Arap Emirlikleri'nin hem de İsrail'in gelişmiş demokrasiye sahip olduğunu ileri sürerek, her iki ülkenin de toplumlarının gelişmiş olduğunu kaydetti.

Röportajın videosunu kaldırdı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İngilizce olarak verdiği röportajın videosunu İbranice alt yazısı desteğiyle Twitter hesabından paylaştı ve izledikten sonra ifadelerinin komik olduğunu anlamış olacak ki kısa süre sonra bu paylaşımı sildi.

Haaretz gazetesi bile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun BAE tweetini, monarşi ile yönetilen BAE'yi "ileri demokrasi" olarak değerlendirmesinden ötürü sildiği haberini yaptı.

BAE değil ileri, en geri demokrasiye bile sahip değil!

Avrupa Parlamentosu ve uluslararası insan hakları örgütleri raporlarına göre Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) değil ileri, en geri demokrasiye bile sahip değil. Raporlara göre BAE; demokratik reform ve ifade özgürlüğü talebinde bulunanlara bile baskıcı siyaset yürütüyor ve bu nedenle sınıf geçemiyor.

İnsan hakları örgütü Freedom House'un raporunda ise Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) özgür olmayan ülkeler listesinde başlarda bulunuyor. BAE'nin 100 ülke arasında yeri 17. sıra.

BAE, son yıllarda Orta Doğu'da çıkardığı fitne ile Suudi Arabistan'a da rahmet okutmuş durumda. Orta Doğu'yu cehenneme çevirme ve Müslüman kanı dökme konusunda Suudi Arabistan ile yarışan BAE'nin, son yıllarda Suudi Arabistan'ı açık ara geçtiği görülüyor.

İsrail kendine demokrat!

İsrail'de demokrasi sadece kendi yönetimlerini kapsıyor. Tüm dünyaya meydan okuyarak işgalci konumunu her geçen gün sınırlarını genişleterek daha da güçlendiren İsrail, ne uluslararası hukuk ne de iç hukuk tanıyor.

Katledilen hiçbir Filistinli için hukuku işletmeyen İsrail, hukuksuz yollardan Filistinlilere ait mülk ve arazilere de el koyarak işgal sınırlarını genişletmeye çalışıyor. İsrail, Amerika'nın da desteğiyle tüm dünyaya "ilhak" planını açıklayarak adeta meydan okumaya devam ediyor.

Yorumlar (0)