Rivlin, Zayed'i İsrail'e davet etti!

İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin, BAE (Birleşik Arap Emirlikleri) Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed'e mektup göndererek İsrail'e davet etti.

DÜNYA 17.08.2020, 16:07
Rivlin, Zayed'i İsrail'e davet etti!

Twitter hesabından açıklamada bulunan İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin, Batı Kudüs'ü ziyaret etmesi için BAE (Birleşik Arap Emirlikleri) Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed'e davetiye mektubu gönderdiğini kaydetti.

Twitter paylaşımında, BAE Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed'e özel hazırlanan Arapça davetiye mektubuna da yer veren İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin, İsrail ile Birleşik Arap Emirlikleri arasındaki normalleşme anlaşmasının, İsrail ile bölge halkları arasında güven inşa etmeye katkı sağlayacağına ve bu güveni güçlendirerek ekonomik fayda ve bölgenin istikrarına yarar sağlayacağına inandığını belirtti.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald John Trump, 13 Ağustos'ta Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile İsrail'in "ilişkilerini tamamen normalleştirmek" yolunda anlaşma sağladıklarını ilan etmişti. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da ABD Başkanı Donald John Trump'ın paylaşımını alıntılamış ve "Bu, tarihi bir gün." ifadesini kullanmıştı.

Birleşik Arap Emirlikleri'nin resmi ajansı WAM'ın geçtiği haberde ise BAE ile İsrail'in, ikili ilişkilerin tesisi için "ortak bir yol haritası" belirleme konusunda anlaşmaya vardığı ve hem İsrail'den hem de BAE'den yetkililerin önümüzdeki haftalarda bir araya geleceğini ve farklı alanlarda ikili anlaşmalara imza koyacağını kaydedilmişti.

1979 yılında ilk olarak İsrail'le Mısır anlaşmaya varmış, 1994'te ise Ürdün İsrail'le anlaşma imzalamıştı. Birleşik Arap Emirlikleri, İsrail'le anlaşma imzalayan üçüncü Arap ülkesi olmuştu.

Yorumlar (0)