Moskova'daki teröristler itiraf etti: 4'ü tutuklandı

Rusya’nın başkenti Moskova’daki ‘Croucus City Hall’ isimli konser salonuna terör saldırısını gerçekleştirdiği gerekçesiyle yakalanan 4 şüpheli tutuklanarak, hakim karşısına çıkarıldı. DAEŞ terör örgütünün yapmış olduğu saldırıda 137 kişi yaşamını yitirdi.

DÜNYA 25.03.2024, 10:15 25.03.2024, 11:45 Melina Ay
Moskova'daki teröristler itiraf etti: 4'ü tutuklandı

Rusya tarihinin en büyük terör saldırılarından birini gerçekleştiren şüpheliler, hakim karşısına çıktı. Şüphelilerden biri, mahkeme salonuna tekerlekli sandalye ile getirildi. Diğer şüphelilerin yüzlerindeki şişlik ve morluklar dikkat çekti. "Organize bir grubun üyesi olarak ölümle sonuçlanan terör saldırısı gerçekleştirme" ile suçlanan şüphelilerden 4'ü tutuklandı. Terör örgütü DAEŞ'in üstlendiği saldırıda ölü sayısı da 137'ye yükseldi.

Olay, 22 Mart günü akşam saatlerinde ‘Croucus City Hall’ konser salonunda gerçekleştirildi. Konser salonuna terör saldırısı düzenledikleri suçlamasıyla gözaltına alınan 11 şüpheliden 4’ü, Moskova Basmanny Bölge Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı. Tutuklanan grup üyeleri, hakim karşısına ayrı ayrı salonlarda çıkarıldı.

Tacikistan vatandaşı olan şüphelilerden, Dalercon Mirzoyev, Saidakram Murodali Raçabalizoda, Fariduni Şamsidin ve Muhammadsobir Fayzov'un 22 Mayıs tarihine kadar cezaevinde tutuklu kalmasına karar verildi.




Tutuklanan Fayzov’un mahkeme salonuna doktor eşliğinde tekerlekli sandalyede getirilmesi ve diğer şüphelilerin ise yüzündeki şiş ve morluklar dikkat çekti. Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden Saidakram Murodali Raçabalizoda, mahkemede suçlamaları kabul etti.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, saldırganların otomatik silahlarla salonda rastgele ateş açtıkları görüldü. Konser salonunun bulunduğu binada çıkan yangın nedeniyle çatı bir süre sonra çöktü.

Rusya Soruşturma Komitesi saldırıda 137 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise, saldırıyı düzenleyen 4 teröristin de içinde olduğu 11 kişinin yakalandığını bildirdi.

Yorumlar (0)