Moskova'daki saldırı gündemde: Putin suçladı, Zelenski küplere bindi

Rusya lideri Putin, DEAŞ tarafından Moskova'da gerçekleştirilen saldırı hakkında, "Ukrayna tarafına kaçıyorlardı, orada bağlantıları var." dedi. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'den bu açıklamaya sert tepki geldi.

DÜNYA 24.03.2024, 01:22 24.03.2024, 01:43 Hakan Öksüz
Moskova'daki saldırı gündemde: Putin suçladı, Zelenski küplere bindi

Moskova'da terör örgütü DEAŞ tarafından düzenlenen saldırıda en az 150 kişi öldü. Saldırıyla ilgili konuşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Ukrayna sınırına doğru kaçmaya çalışıyorlardı, yine de bizden kaçamadılar." ifadelerini kullandı. Rusya İstihbarat Servisi (FSB) ise saldırganların Ukrayna'da bazı bağlantılarının olduğunu bildirdi.

Rusya'dan gelen açıklamalar, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'yi küplere bindirdi. Ukrayna vatandaşlarına hitap veren Zelenski, Moskova'daki terör saldırısı ile ilgili gelen suçlamalara yanıt verdi.

Zelenski: "Saldırıyı Ukrayna'ya bağlayabilmek için bir gün sessiz kaldı

Zelenski, "Ruslar bunu hep yapıyor. Ukrayna halkına yönelik terör eylemleri düzenliyorlar. Yüz binlerce teröristi bizim topraklarımıza sürdüler. Putin, Rus vatandaşları ile ilgilenmek yerine kafayı bize takmış durumda. Saldırı meselesini bir şekilde Ukrayna'ya bağlamak için bir gün sessiz kaldı, sonra konuştu. Rus vatandaşlar, Ukrayna'da hayatını kaybeden Rus askerlerin hesabını Putin'den sormalı. Teröristlerin daima karşısındayız." dedi.

Yorumlar (0)