Rusya'dan açıkça tehdit geldi! ‘Ölüme ölüm’

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Medvedev Moskova'daki terör saldırısına yönelik çok sert bir açıklamada bulundu.

DÜNYA 23.03.2024, 00:14 Buse Önder
Rusya'dan açıkça tehdit geldi! ‘Ölüme ölüm’

Rus istihbarat servisi, Moskova'daki bir konser salonuna düzenlenen silahlı saldırıda en az 40 kişinin hayatını kaybettiğini ve 100'den fazla kişinin yaralandığını açıkladı. Bu üzücü olayın ardından Rusya Güvenlik Konseyi Başkanı Dmitry Medvedev, Moskova'daki terör saldırısına ilişkin sert bir açıklama yaptı.

Medvedev, teröristlerin sadece misilleme amacıyla terör eylemleri düzenlediğini belirterek, şiddete karşı güçlü bir şekilde karşılık verilmediği sürece hiçbir mahkemenin veya soruşturmanın faydalı olmayacağını vurguladı. Ayrıca, teröristlerin toplu infazları ve ailelerine yönelik baskılara ölümlerle karşılık verilmediği takdirde, bu tür eylemlerin sona ermeyeceğini ifade etti.

‘Ölüme ölüm’ diyerek tehdit etti

Medvedev, saldırının arkasında Kiev rejiminin teröristlerinin olabileceğini öne sürerek, bu kişilere ve onları destekleyenlere karşı sert önlemler alınması gerektiğini savundu. Bu önlemler arasında, teröristlerin acımasızca yok edilmesi gerektiğini ve bunun Kiev rejiminin terörist faaliyetlerini sona erdirmek için zorunlu olduğunu belirtti.

Bu tür vahşet eylemlerini gerçekleştirenlerin yanı sıra, bu eylemleri teşvik eden devlet yetkililerinin de aynı şekilde cezalandırılması gerektiğini vurgulayan Medvedev, “Bunların Kiev rejiminin teröristleri olduğu tespit edilirse onlara ve ideolojik ilham verenlere karşı başka türlü davranmak imkansızdır. Hepsi terörist olarak bulunup acımasızca yok edilmelidir. Böyle vahşeti gerçekleştiren devletin yetkilileri de dahil. Ölüme ölüm” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)